To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Ogólne - Drgania powyzej 80km/h

Anonymous - 24-03-2008, 22:03
Temat postu: Drgania powyzej 80km/h
Witam wszystkich! Mam zapytanie: podczas jazdy powyzej 80 km/h do chyba 150 pojawiaja sie drgania kierownicy i chyba calego auta. Ciekawym jest to, ze zjawisko to wystepuje podczas dodawania gazu, tzn. jesli zjezdzam z gory badz jade po rownym terenie nic nie drga ale jesli tylko nacisne pedal gazu to zaczyna sie robic nieciekawie :-( Czyli wg mnie jesli silnik jest sprzezony z kolami "na sztywno" to wszystko sie trzesie. Co to moze byc? Wymienilem juz zimowki na letniasy ale drgania nie ustaly. Moze mial ktos podobny przypadek. Prosze o rady. Pozdrawiam
Anonymous - 24-03-2008, 22:46

przeguby i poduszki pod silnikiem, skrzynią biegów to sprawdziłbym na początek.
Anonymous - 24-03-2008, 22:49

miałem podobny przypadek i wymieniałem tuleje przedniego wachacza i końcówke drążka ale główny powód to były opony radził bym podjechać na stacje diagnostyczną i sprawdzić luzy na zawieszeniu
czekoladka_1981 - 25-03-2008, 11:12

alfig707 napisał/a:
Wymienilem juz zimowki na letniasy ale drgania nie ustaly.

Czy wywazałeś koła? Może być felga/opona. Pamiętaj że wyważarka nie wyważy ci koła gdy ma bicie pionowe, to dlatego najpierw sprawdzają grzbiet opony dłanią czy nie jest wyząbkowana.

Anonymous - 04-04-2008, 18:59

Witam

Miałem ten sam problem. Niestety u mnie sklonczyło sie dosć kosztownie bo okazało sie, ze jest to wina luzów na przegubach wewnętrznych półosi. Wymieniłem zewnętrzne na nowe bo nie za drogie oraz wewnetrzne na używane (nowe 1000zł sztuka). Teraz jest wszystko super.

Pozdrawiam
Paweł

Anonymous - 13-04-2008, 18:53

:p Dzieki wszystkim za rady. Okazalo sie, ze na przegubie byly luzy, kupilem uzywke (cala poloske) i od piatku wszystko jest OK!!!!!!