Colt - Ogólne - Colt kontra Jazz i Yaris
sla - 05-04-2006, 15:09 Temat postu: Colt kontra Jazz i Yaris Moi rodzice mają już 4 letnią Yariskę i postanowili kupić nowy samochód w tej klasie.Postanowiłem ich wkręcić w Colta,który bardzo mi się podoba.Oglądalismy jeszcze Jazza.Niestety po oględzinach nowej Yariski nie miałem już argumentów przemawiających na korzyść Colta.Cena,wyposażenie i wygląd wszystko za nią przemawiało.Ciekawi mnie zdanie innych mitsumaniaków na ten temat ponieważ zwykli ludzie już zadecydowali.Yaris.
Hubeeert - 05-04-2006, 15:11
Nie wiem jak z mechaniką - ale wizualnie Yaris jest ładniejszy niestety...
sla - 05-04-2006, 15:34
Wewmątrz niestety też.Za 47 tys.dostali abs,klimę,4poduszki,radio z cd,elektryczne szyby,koła 15,lakier metalic.Naprawdę nie miałem argumentów.
Hubeeert - 05-04-2006, 15:35
sla napisał/a: | Naprawdę nie miałem argumentów. |
Nie dziwię się.
Ja ostatnio chciałem namówić znajomych na Colta ale wzieli Swifta...
sla - 05-04-2006, 15:46
Czy niebawem tylko sentyment mitsumaniaków będzie jedynym argumentem za kupnem aut tej marki?
Hubeeert - 05-04-2006, 15:46
Nie będzie - z tego co mi wiadomo Miśki odświerzają gamę modeli - będzie ciekawie.
akbi - 05-04-2006, 15:56
Hubeeert napisał/a: | Nie będzie - z tego co mi wiadomo Miśki odświerzają gamę modeli - będzie ciekawie. |
Oj bedzie ciekawie - zwłaszcza nowy Lancerek mi się podoba, który ma wejść na przełomie 2007/2008 tylko niewiem czy na niego uzbieram
sla - 05-04-2006, 16:16
Nie ma co się jeszcze podniecać , zobaczymy jak będzie wyglądał w wersji produkcyjnej i jaka będzie jego cena.Czy równie atrakcyjna jak obecnych modeli czy wzięta z księżyca.
Hubeeert - 05-04-2006, 16:20
No własnie wersja produkcyjna ma tak wyglądać z zewnątrz - wiadomośc pewna na 99,9%
Cezar - 05-04-2006, 16:22
ale to co Akbi pokazal to bedzie raczej wersja EVO?
Kofi - 05-04-2006, 17:40
nie mialem przyjemnosci siedziec w nowej yarisce, ale jazz mnie rozbroil iloscia miejsca w srodku jak i wielkoscia bagaznika. A z zewnatrz to taki maly mieszczuch.
W nowym colcie nie moglem sie odnalezc....fotele byly w miare ok, ale reszta niestety zupelnie podemnie nie pasowala. Wygladu zewnetrznego nie komentuje.
Matejko - 05-04-2006, 21:37
co prawda nie mialem stycznosci z nowym yarisem i coltem, ale jazzem zrobilem ok 1000km i tak milo zaskoczylo mnie to autko, ilosc miejsca z przodu, z tylu(nawet przy moim wzroscie 190cm), do tego bagaznik, podloga ze schowkami, no i silniczek 1.4 dla ktorego predkosci rzedu 170-180km/h to zaden problemik przy calkiem znosnym spalaniu(miasto 7-8litrow z ciezkim butem), nie wiem czy to dobre porownanie jazz i ford fusion, ktorym tez mialem przyjemnosc(w tym przypadku nieprzyjemnosc ) zrobic ok 2000km, nie wspominam ich milo, na sama mysl bola mnie 4 litery od siedziska, silnik 1.4 mulowaty a przy tym zuzywa sporo paliwa(miasto do 10litrow), wykonczenie w miare ale braklo milego w dotyku weluru na siedzeniach jak w jazzie, no i ten ford, ktorym jezdizlem mial dodatkowy schowek w kierownicy i od gory w desce rozdzielczej, ktos mu ukradl poduszki powietrzne, co najlepsze przed kradzieza auto bylo zamkniete i ten mozna nazwac ze mily zlodziej takze zamknal auto gdy juz je opuscil ze zdobycza
Anonymous - 05-04-2006, 21:58
Matejko, za ile sprzedales poduszki?
Nie mialem okazji sprawdzic na trasie, ale nowa Fiesta jest calkiem interesujaca. Wygodna, przestronna i tania!
Dzis mialem "przyjemnosc" montowania alarmow w trzech nowiusienkich (jeszcze w folii) Fiatach Panda DIESEL! Fajna, zwinna i w miare wygodna, ale ten znaczek z przodu...
Student - 06-04-2006, 06:42
Akbi nowy Lancer był by odpowiedzią na potrzeby rynku gdyby wchodził 2006-07 a tak to kicha, za dwa lata bedzie zwyczajnym samochodem ale nadal ładnym to samo z tym nowym (hbekiem) zapowiedzi ładne ale kiedy wejdzie i z jaką ceną to zobaczymy. I tak na końcu się okarze że nawet w niemcach czy francuzach jest leprze wyposażenie niż w Mitsu. I znów odzywa się sentyment.
Anonymous - 06-04-2006, 20:30
Colt ma miedzy innymi tę przewage, ze jest go malo, co nie jest bez znaczenia dla prawdziwej kobiety.
A Yaris'ow jak psów.
|
|
|