To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Archiwum - Czy warto ten egzemplarz?

Anonymous - 26-03-2008, 13:56
Temat postu: Czy warto ten egzemplarz?
http://otomoto.pl/mitsubi...i-C4557124.html

Czy warto kupic ta carisme?

Ogolnei szukam auta i szukam i nie wiem sam co juz kupic.
Chcilabym japonczyka bo lubie i ze wzgledu na niezawodnosc ale tez ze wzgledu na ekonomie chcialem diesla. Rocznik kolo 2000 a kasa do ok 20000 i znalazlem takowy samochod,.
Co o nim sadzicie?

Anonymous - 26-03-2008, 14:56

Hmmm... Wg mnie na pierwszy rzut oka wyglada niezle. Warto by bylo zobaczyc go "na zywo", sprawdzic dopasowanie zderzakow, dokladnie obejrzc lakier itp. oraz zajrzec w ksiazke serwisowa. Na pewno trzeba sie tez nim przejechac i "wsluchac sie" w prace silnika i sprawdzic skrzynie biegow. Nie zaszkodzi tez wziac go do jakiejs dobrej stacji kontroli pojazdow - tam sprawdza dokladnie, jak wyglada od strony technicznej i czy nie byl "bity".

Pozdrawiam!

Anonymous - 27-03-2008, 11:26

Zwróciłeś uwagę że to autko ma,homologacje na ciężarowe,.Mogło być mało delikatnie jeżdzone.Oczywiście nie chcę nikogo o to posądzać,ale wiem jak niektórzy ,szanują,tak zarejestrowane autka.Ze zdjęć wygląda ok.Za 12tyś czeka Cię(o ile je kupisz)wymiana rozrządu.
gigant87 - 27-03-2008, 15:05

heckler napisał/a:
.Za 12tyś czeka Cię(o ile je kupisz)wymiana rozrządu.

heh, i o ile ma prawdziwy stan licznika :P

Robson86 - 27-03-2008, 17:55

Mozesz obejrzec to autko, nastepnie podjedz do ASO Mitsubishi i za kowote okolo 200-300zl sprawdza Ci autko pod kazdym wzgledem :)
Pod wlewem paliwka chociaz mozliowe ze jest to zwykly brud jest cos co przypomina delikatne przyrysowanie
Prawdopodobnie nie bite autko :)
Poczytaj Narodowy Auto Test tego roczny :)
Carisma wypadla tam bardzo dobrze zajmujac 4 miejsce w klasie oraz 8 ogolem :)
Jesli kupisz bedziesz zadowolony ...zreszta jak zdecywdowana wieszkosc posiadaczy Carism :) Pozdroo

Anonymous - 27-03-2008, 18:05

Jeśli autko ma homologację na ciężarowe to jest też druga opcja - na 100% oryginalny przebieg, 1 lub maksymalnie 2 właściciel, wszystkie oryginalne cześci i książka serwisowa podbijana w ASO.

Mam w firmie forda mondeo kombi (oczywiście ciężarowy). Samochód jest w genialnym stanie, ma 260 tys przebiegu i NIC mu nie dolega, zrobi następne 250 bez łaski, wszystko robione jest na bieżąco, bez fuszerek - samochody służbowe są po to, żeby jeździć dużo i bezawaryjnie. Carisma czy Mondeo to nie są auta dla kurierów czy handlarzy zazwyczaj, a śmiem twierdzić, że to właśnie ten rodzaj kierowców najbardziej niszczy auta.

Tak więc ja bym się nawet lepiej przyjrzał z tego względu tej carismie.