To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [ALL] Klakson wł±cza sie sam po przekręceniu kierownic±

pawela - 28-03-2008, 16:08
Temat postu: [ALL] Klakson wł±cza sie sam po przekręceniu kierownic±
Doslownie przed chwila zamontowalem sobie do Colta sportowa kierownice. Wyjalem j± razem z nab± z Golfa III gdzie klakson dzialal. Dalem nabe do przerobienia (wstawiono frez z Mi¶ka), po czym przystapilem do instalacji. Po podlaczeniu kabli i zalozeniu naby i kierownicy przycisk nie reagowal. Postanowilem ze zajme sie tym jutro, przesunalem normanie na ACC i chcialem odblokowac kierownice. W tym momencie klakson zawyl. :shock: I wyje kiedy z polozenia wyjsciowego przekreci sie kierownice o jakies 10' w kazda strone. Zerwalem wiec kabel od klaksonu, a ten dalej wyje :shock: . Zdjalem wiec kierwnice i nabe, i na razie usunalem ta blaszke, ktora styka sie z precikiem spod frezu. Na razie nie mam wiec klaksonu (to bylo jedyne wyjscie, bo za 10 min musialem byc w pracy po drugiej stronie miasta :P ). Jakies pomysly jak to rozwiazac? A i na oryginalnej kierownicy wszystko gralo normalnie.
londolut - 28-03-2008, 16:24

Co¶ musiało zewrzeć. Tu masz temat o titku sprawdĽ i będziesz wiedział ;)
pawela - 29-03-2008, 13:05

sprawdzilem, klakson dziala normalnie na starej kierownicy. Cos czuje, ze przeciagne kabel i zrobie go po swojemu :lol:
Anonymous - 02-04-2008, 16:48

pawela napisał/a:
Doslownie przed chwila zamontowalem sobie do Colta sportowa kierownice. Wyjalem j± razem z nab± z Golfa III gdzie klakson dzialal. Dalem nabe do przerobienia (wstawiono frez z Mi¶ka), po czym przystapilem do instalacji. Po podlaczeniu kabli i zalozeniu naby i kierownicy przycisk nie reagowal. Postanowilem ze zajme sie tym jutro, przesunalem normanie na ACC i chcialem odblokowac kierownice. W tym momencie klakson zawyl. I wyje kiedy z polozenia wyjsciowego przekreci sie kierownice o jakies 10' w kazda strone. Zerwalem wiec kabel od klaksonu, a ten dalej wyje . Zdjalem wiec kierwnice i nabe, i na razie usunalem ta blaszke, ktora styka sie z precikiem spod frezu. Na razie nie mam wiec klaksonu (to bylo jedyne wyjscie, bo za 10 min musialem byc w pracy po drugiej stronie miasta ). Jakies pomysly jak to rozwiazac? A i na oryginalnej kierownicy wszystko gralo normalnie.

nie lepiej bylo bezpiecznkia wyciagnac...?
hehe

pawela - 02-04-2008, 16:59

myslisz bro, ze myslalem logicznie w stresie, jezdzac po centrum miasta i ciagle trabiac :D
londolut - 02-04-2008, 17:04

Naprawiłe¶ już klakson?

pawela napisał/a:
myslisz bro, ze myslalem logicznie w stresie, jezdzac po centrum miasta i ciagle trabiac :D
Sorki za OT ale nie dałem rady :lol: wyobraziłem sobie takie akcje: migacz, rozgladasz się po lustrach czy ci co¶ nie wjedzie w kuper, zbierasz sie do skręcania, lekki ruch kierownicy i TIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII :!: :!: :!: :lol: i całe skrzyżowanie twoje
pawela - 02-04-2008, 17:07

londolut napisał/a:
Naprawiłe¶ już klakson?

Jeszcze nie, niemam sie kiedy zabrac, za duzo na glowie....

londolut napisał/a:
pawela napisał/a:
Sorki za OT ale nie dałem rady :lol: wyobraziłem sobie takie akcje: migacz, rozgladasz się po lustrach czy ci co¶ nie wjedzie w kuper, zbierasz sie do skręcania, lekki ruch kierownicy i TIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII :!: :!: :!: :lol: i całe skrzyżowanie twoje

a pomysl jak ja sie czulem :lol:

konrad1704 - 02-04-2008, 18:14

pawela napisał/a:
a pomysl jak ja sie czulem :lol:

...a ty sie czułe¶ królem szosy :mrgreen: