Outlander II GEN Techniczne - klocki hamulcowe przód do Outek II
Anonymous - 29-03-2008, 18:01 Temat postu: klocki hamulcowe przód do Outek II może ma ktoś jakieś propozycje zammieników (wcale nie tanich !!) te badziewie co daje Mitsu (10kkm) ATE wytrzymaly 7kkm lepsze nie huczały i piszczały jak oryginał ale są niezmiernie cienkie już jako nówki !! (połowa mniej materiału) może jakiś lancer ma podobne tarcze ?? szukam czegoś sportowego , mam ciężką nogę nieukrywam a jazda po polskich drogach to jest na zasadzie "stop przed ciotą drogową"
pzdro dzięki za jakieś wskazówki
[ Dodano: 31-03-2008, 19:03 ]
Klocki przod wg katalogow to takie, jakie kiedys byly w Lancerze Evo IV oraz szutrowych wersjach rajdowych Evo V-IX, jak rowniez w kilku innych modelach np. Galant 2.5, Eclipse bez turbo. Tu juz mozna cos poprawic, np. klockami DS Performance za 320,- komplet przod
takiego maila dostałem z Ferrodo , może komuś się przyda zapytam się ile czasu idą do Wwy jak założę napiszę jak i co dalej pzdr
tomekrvf - 31-03-2008, 22:12
Klocki są takie same jak w starym Outlanderze. Polecam Lucas GDB3200
Anonymous - 01-04-2008, 06:50
własnie o tym lucasie słyszałem ale go ostatnim razem w wwie nie było i kolega dał mi ATE , hamowały fajnie ale krótko...dzieki za info , pzdr
tomekrvf - 01-04-2008, 17:01
Robercik64 napisał/a: | ale go ostatnim razem w wwie |
Eeee, w Intercars mają tych klocków całą masę
Anonymous - 01-04-2008, 20:46
mówisz o ferrodo czy lucas ?? okazało się właśnie jednak miałem Lucasy a nie ATE czyli teraz musze sprawdzić cosik innego , pzdr
tomekrvf - 01-04-2008, 22:47
Mówiłem o Lucasach. ATE bedą brały gorzej ale trochę dłużej pochodzą(przetestowane).
Spróbuj Remsę (do kupienia w Elit)-super klocki.
Albo zrób egzotyczny eksperyment z polskim Fomarem.
A co do grubości nowych Lucasów to jest ona taka sama jak w oryginałach.
Anonymous - 06-04-2008, 13:10
teraz założyłem Akebono i czekam , Lucasy też były po wyjęciu popękane w środkowej części klocka (coś z tym klockami nie tak ale ogólnie już ktoś pisał na forum że miał pęknięte) , jedno muszę powiedzieć hamował super !! krótka droga bez hałasu !!
PS ach gdzie te czasy azbestu
pzdr i dzięki tomekkrvf za sugestie ale fomar to chyba nie ta półka co do remsy miałem ją kiedyś w oplu signum i nie byłem z nie zadowolony ale może w innym wydaniu będą lepsze...
tomekrvf - 06-04-2008, 23:28
Robercik64 napisał/a: | ale fomar to chyba nie ta półka |
Jakiś czas temu kupiłem klocki fomaru i na blachach było nabite ATE.
Ogólnie klocki z Fomaru nie są złe
Robercik64 napisał/a: | teraz założyłem Akebono i czekam |
Akebono oryginał z Mitsu czy Akebono z JC? Jeśli te z JC (białe pudełko z napisem Akebono) to za jakiś czas pożegnasz się z tarczami
Anonymous - 07-04-2008, 07:32
no i pocieszył kolega były z JC ale pudełka nie pamiętam wybrałem najdroższe jakie były nic to na razie przejechałem na nich jakieś 300km ale dzisiaj ruszam dalej i zobaczymy jak się zachowają , pzdr
tomekrvf - 07-04-2008, 21:59
Robercik64 napisał/a: | o i pocieszył kolega były z JC ale pudełka nie pamiętam |
Niestety...Te klocki są ok dla kogoś, kto niezbyt szaleje samochodem. Hamują nieźle ale zabiłem na nich tarcze, czego nie udało mi się zrobić na Lucasach. W związku z tym, prawie nowe akebono poleciały do kosza
Anonymous - 22-05-2008, 08:34
no i już znowu nie ma klocków (przejechały 8kkm) ale tarcze caly czas są OK , kupiłem znowu akebono bo cóż....i są to jednak biało-niebieskie pudełko z Intercars...myślę , że Out II ma problem tarcze mają za małą średnicę (tylko 300mm) jak na tak cieżki samochód (1700kg) i stąd te szybko ścierające się klocki (ich grubość też jest mała nigdy nie miałem takich "cienkich" klocków w żadnym samochodzie !!) A znowu ta przypadłość to efekt std. wersji z felgami 16" !! inne zaciski i tarcze nie zmieszczą się !! co ztego że latem mam 18" jak zimą i tak 16" !! pzdr
tomekrvf - 23-05-2008, 08:45
Robercik64 napisał/a: | no i już znowu nie ma klocków (przejechały 8kkm) ale tarcze caly czas są OK |
Trochę katujesz te heble. Ale ważne ze tarcze są OK
Anonymous - 25-05-2008, 14:10
mam dużo hamowań powyżej 180 do zera ;P , pzdr
tomekrvf - 25-05-2008, 21:51
Robercik64 napisał/a: | mam dużo hamowań powyżej 180 do zera |
A to przepraszam. W takim razie klocki można uznac za bardzo trwałe.
niedal - 27-05-2008, 18:40
Robercik64 napisał/a: | mam dużo hamowań powyżej 180 do zera ;P , pzdr |
ja w grandisie mam to samo:(
jakies male te tarcze takie, w tym tygodniu wymieniam na nowe bo juz sie zuzyly (130kkm)
po ostatnim mega sprincie tarcza zrobila sie fioletowa:(
wyboru w tarczach nie ma,klocki chyba tylko lucasy:(
|
|
|