[92-96]Colt CA0 - [ALL] Halogeny
harpagan - 29-03-2008, 23:34 Temat postu: [ALL] Halogeny Przez forum przewinelo sie juz tysiac albo i wiecej tematow o halogenach, ale ja chcialem pojsc w lekko inna strone
Wybralem z dwoch kompletow halogenow jedna parke w lepszym stanie, jednak ten lepszy stan i tak jest dosc oplakany.
Duzo osob kombinuje z szukaniem uzywek, ewentualnie dobieraniem czegosc co pasuje.
Ja natomiast odrzucam obydwie te mozliwosci. Dobranie czego innego psuje troche wyglad miska bo klosze ori wygladaja najlepiej. Uzywki pewnie beda kosztowac krocie a ich stan napewno bedzie daleki od idealu.
Do glowy przychodza mi 2 pomysly
Skoro i tak przyjdzie za ta przyjemnosc zaplacici to napewno nie malo, to moze da sie zregenerowac takie halogeny?
Nie ma zakladow ktore sie tym zajmuja?
Drugi pomysl to jeszcze wieksza rzezba bo dorobienie/dobranie innych halogenow do aktualnych kloszy?
Ma ktos jakies doswiadczenia w tym temacie?
mkm - 29-03-2008, 23:43
Mam rozumiec, ze szlag trafil odblaski, a reszta cala?
Teoretycznie wydaje sie proste. Rozebrac wyczyscic, oddac odblask do chromowania, zlozyc i gotowe. Niestety pisze czysto teoretycznie.
Drugi pomysl jest chyba bardziej skomplikowany...
Marcin-Krak - 30-03-2008, 00:12
Cytat: | Nie ma zakladow ktore sie tym zajmuja? |
Może tutaj ?
Lampę do zabytkowego auta na zamówienie swego czasu zrobili\pomogli załatwić - już dokładnie nie pamiętam.
Anonymous - 30-03-2008, 03:26
robiłem już to kiedys z innymi lampami .We Wrocławiu na ulicy Żmigrodzkiej ale było to gdzieś 4 lata temu nie wiem czy zakład istnieje .
orz1 - 30-03-2008, 10:56
harpagan napisał/a: | Uzywki pewnie beda kosztowac krocie a ich stan napewno bedzie daleki od idealu. |
miałem ten sam problem z jednym halogenem, był zgnity, cały połamany.
Ale szukając na wszystkich aukcjach znalazłem za 35zł, w stanie całkiem dobrym (delikatny nalot rdzy) po oczyszczeniu i pomalowaniu jest ok.
bardziej niż regeneracje (bo to pewnie nie mało kosztuje) radzę poszukać na allegro,lub innych aukcjach nawet z rozbitych samochodów
harpagan - 30-03-2008, 15:46
mkm napisał/a: | Mam rozumiec, ze szlag trafil odblaski, a reszta cala? |
Rdza i gnicie sa na tyle zaawansowane, ze nie wiem jakim cudem to sie jeszcze trzyma kupy
Marcin-Krak napisał/a: | Może tutaj ? |
Dzieki odezwe sie zobacze co powiedza
dzinia napisał/a: | robiłem już to kiedys z innymi lampami .We Wrocławiu na ulicy Żmigrodzkiej ale było to gdzieś 4 lata temu nie wiem czy zakład istnieje . |
Mozesz powiedziec cos wiecej ?
orz1 napisał/a: | radzę poszukać na allegro |
Staram sie przegladac ..
Jogurt - 30-03-2008, 16:32
harpagan, ja się poddałem jak ostatnio zobaczyłem używki za 300pln na alledrogo. kupiłem lekko uszkodzony zderzak i przerobię go na dalekosiężne halogeny o śr. 16cm. nie bede żadnych siatek ani nic ładował tylko zmienię same wnęki halogenów coś a'la evo 5-6. minusem ori halogenów jest to że i tak świecą słabiutko - mala blinda. co do zakładów które regenerują lampy samochodowe to odświerzą Ci odbłyśnik ale wątpię żeby poradzili coś na zgnitą obudowę.
-edit-
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C4421014 już mnie ktoś uprzedził dokładnie coś takiego chce zrobić tylko bez żadnych pługów tak jak ten
|
|
|