[92-96]Colt CA0 - [CA4A 1.6] odpowietrzenie ukladu chlodzacego
Anonymous - 30-03-2008, 12:59 Temat postu: [CA4A 1.6] odpowietrzenie ukladu chlodzacego Wymienialem ostatnio wlacznik wentylatora i troszke przy tym ucieklo mi plynu lecz po rozgrzaniu itp. jak otworzylem korek to plynu bylo pelno. Wywnioskowalem z tego ze uklad jest zapowietrzony. Szukalem juz cos na ten temat ale nie znalazlem zadnych konkretnych informacji dlatego zalozylem nowy.
Czy uklad w Colcie odpowietrza sie sam czy trzeba go odpowietrzyc?? Jezeli sie nie odpowietrza to jak to zrobic?
u157 - 30-03-2008, 13:23
Witam.
Co prawda MIŚka mam od niedawna ale po tym co widzę po maską, to układ po rozgrzaniu - najlepiej do włączenia się wentylatora, powinien się odpowietrzyć automatycznie a ewentualne ubytki płynu uzupełnić ze zbiorniczka wyrównawczego.
Hugo - 30-03-2008, 14:18
W CAO 1.6 podobno trzeba odpowietrzać ręcznie. Jednak ja też wymieniałem ten czujnik w chłodnicy oraz pompę wody, płynu trochę uciekło, ale nigdy nie odpowietrzałem. Sam się odpowietrzył. Jakby było coś nie tak to koło termostatu z góry jest śrubka odpowietrzająca na klucz 12 mm.
Anonymous - 30-03-2008, 18:55
Ogolnie to ja tez nie mam zadnych problemow jak narazie ale czytalem kiedys cos na tem temat na forum o tym ze trzeba samemu odpowietrzyc. Narazie poczekam, jak cos sie bedzie dzialo to odpowietrze. Dzieki za pomoc
Anonymous - 31-03-2008, 22:44
Dawno temu zmieniałem cały płyn i nie odpowietrzałem ręcznie, odpowietrzył się sam.
|
|
|