To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Lancer CB0 - Wskaźnik aktualnego biegu - czy jest ?

Anonymous - 30-03-2008, 18:29
Temat postu: Wskaźnik aktualnego biegu - czy jest ?
Cześć ludki
Czy ktoś wie w jaki sposób można podłaczyć jakiś wkaźnik bądź diody które wskazywałyby na jakim biegu aktualnie jedziemy

Mam Lancera z 94 roku i skrzynia AUTOMATIC

tomusn - 30-03-2008, 21:46

też mnie to interesowało, ale w szczegóły się nie wdawałem. prawdopodobnie należałoby odnaleźć w schemacie elektrycznym kompa skrzyni? w samej skrzyni? przewody po których płynie prąd podczas gdy są załączone odpowiednie elementy skrzyni, elektrozawory?
nie wiem, ale prawdopodobnie jest to możliwe.

pawela - 31-03-2008, 18:24
Temat postu: Re: Wskaźnik aktualnego biegu - czy jest ?
bazkomp napisał/a:
Cześć ludki
Czy ktoś wie w jaki sposób można podłaczyć jakiś wkaźnik bądź diody które wskazywałyby na jakim biegu aktualnie jedziemy

Mam Lancera z 94 roku i skrzynia AUTOMATIC

Przeciez na 'zegarach' masz wskazniki L,2,D,N,R,P, OD OFF, Power i Eco. Chyba ze chodzi ci na jakim biegu jedzisz konkretnie po wrzuceniu na D. Tez mam automata z tym samym silnikiem i juz na tyle wyczuwam auto po obrotach, ze wiem na ktorym jestem biegu. Zaznaczam, ze skrzynia pracuje jak najbardziej poprawnie. Moze to przewrazliwienie ;)

Anonymous - 31-03-2008, 20:52

Z mojej strony to chodzi oto - i w zasadzie tak naprawdę podczas rozpędzania się wydaje mi sie że skrzynia "szarpnie" po dwójce tak troszkę słabiej i potem dopiero szarpnie na bieg nr 3 ......i to właśnie mnie niepokoi co to jest ...a wskaźnik aktualnego biegu na jakim samochód jedzie to super sprawa :-)
tomusn - 31-03-2008, 22:20

takie diodki widziałem w Galancie Bartka, silnik tam chodził tak cicho że bez tego nie wiedziałbyś na którym jedziesz....
Anonymous - 31-03-2008, 23:36

to w sumie tak jak u mnie :-)
nie ma sie czym chwalić ale gdyby nie huczące łożyska z tyłu (na które już zbieram) jest cicho że aż miło