Elantra, Lantra - Chyba sprzeglo...
Anonymous - 01-04-2008, 15:30 Temat postu: Chyba sprzeglo... Witam
Otoz mam takie pytanie:
Mam tak jakby problem z przyspieszeniem podczas ruszania. Wciskam gaz obroty dochodza do 3000 a samochod ledwo rusza. Tzn rusza ale strasznie wolno. Wiem ze nie mam cos sie spodziewac nie wiadomo jkaiego startu w lantrze 1.5 92r ale wydaje mi sie ze powinno byc troche lepiej.
Gdzie mi ktos mowil ze to moze byc wina sprzegla ze sie slizga??!! Co Wy na to?? Moze macie inne sugestie?!
Czytalem ze sprzeglo mozna sprawdzic ruszajac z 5 biegu jak zgasnie to znaczy ze jest dobre:) Myslicie ze ma to sens?
Z gory dzieki i pozdrawiam
e-gen - 01-04-2008, 15:43
Sprawdzisz sprzęgło próbując podjechać pod wzniesienie na 4 czy 5 biegu (byle nie z rozpędu bo wtedy ten test nie ma sensu).
saphire - 01-04-2008, 22:10
Zaciągnij ręczny, wrzuć 1-kę, daj zdrowo w gaz i puść sprzęgło - jak nie zgaśnie to tarcza, łożysko i docisk pewnie już do wymiany
Hugo - 01-04-2008, 23:47
dudi999 napisał/a: | Wiem ze nie mam cos sie spodziewac nie wiadomo jkaiego startu w lantrze 1.5 92r |
saphire napisał/a: | Zaciągnij ręczny, wrzuć 1-kę, daj zdrowo w gaz i puść sprzęgło | Musi spalić "laczki"
Anonymous - 26-04-2008, 22:15
to napewno sprzeglo, wiem jak sie slizga, bo w moim Galancie bylo identycznie, obroty ok 4 tys. a rowerzysci mnie pod gorke wyprzedzali p
MakroSerwis - 12-05-2008, 07:17
Tak, zapewne tarcza jest na wykończeniu. Jak będziesz wymieniał sprzęgło, to zwróć uwagę na widełki wyłączające, ponieważ bardzo często zacierają się w swoim łożyskowaniu i bardzo ciężko chodzą, powodując często nawet powolny powrót siłownika po szybkim puszczeniu pedału - jest to typowa przypadłość tych skrzyń biegów.
|
|
|