To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I Ogólne - Głośne turbo w benzynie czy u was tez?

Anonymous - 03-04-2008, 23:09
Temat postu: Głośne turbo w benzynie czy u was tez?
jestem zaniepokojony/ Outek :podaje z diesel:ka czy turbina tak pracuje?mam go krotko,moze to norma,oczywiscie w serwisie na uszy jest ok./chodzi o wolne obroty,taki nie pomruk a lekkie klekotanie, a moze pmruk .czy cos slyszycie?poza wirem w baku?zart taki 202 nie bierze sie z radia np.Marja.
no nie u mnie oczywiscie/a one wisza/ale z Waszych turbin.pozdro

Anonymous - 04-04-2008, 07:34

Hmm.... w moim slysze piekny swist turbinki :D ; zadnego klekotania.
Anonymous - 04-04-2008, 11:24

Witam
ja tylko takie odgłosy słysze jak auto stoi np. 2 dni nie odpalane to wtedy tak dostaje wyższych obrotów i tak bardziej klekocze ale zaraz mu to przechodzi jest to podobno "smarowanie turbiny " i dlatego nie ma się czym przejomać tak ma być gdyby nie turbina chodził by ciszeń i nie miał by takich osiągów :)

[ Dodano: 04-04-2008, 11:26 ]
co myślicie o Blow off do OUTLANDER TURBO ? i jaki najlepiej montować?

olabart - 04-04-2008, 12:09

U mnie wszystko tak jak być powinno, klekot słychać tylko z wtrysków jak przełączy się na gaz. Pozdr.
Icewind - 07-04-2008, 18:32

[ Dodano: 04-04-2008, 11:26 ]
co myślicie o Blow off do OUTLANDER TURBO ? i jaki najlepiej montować?[/quote]

co do blow offa to fajna rzecz miałem w 1.8T, jak przejechałem koło przystanku i psyknałem to się ludziska oglądali. Niestety do mojego Leona pasował tylko jeden typ z regulacją, po innych wywalało często błędy. Nie wiem czy do Outlandera powinien być jakiś specjalny czy też nie, a próbować i patrzeć czy nie będzie check engine dla samego psst mi się nie chce...

saphire - 08-04-2008, 11:02

*G* a to nie prościej zamiast blow'a założyć małą kilku litrową butlę ze sprężonym powietrzem i psss'ykać nim ku potrzebie na laski? IMHO blow tylko po to by nim syczeć to MEGA ROTFL =D>
Icewind - 08-04-2008, 16:01

w seryjnym Turbo to chyba tylko dla psst..., a w podłubanym, gdy seryjny DV nie wyrabia. Ja zrozumiałem, że ma być do lansu bo LK ma seryjny samochód.
Anonymous - 09-04-2008, 00:51
Temat postu: Wyrywanie panienek na psssyt
technicznie o co chodzi .z panienkami sobie radze ale ten pssyt
Icewind - 09-04-2008, 16:55

blow off wypuszcza nadmiar powietrza w układzie a przy tym robi pssyt, i tyle
Anonymous - 09-04-2008, 17:15

podziekowalem.pozdrowienia z Poznania