To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - Gdzie w Cari wozicie gaśnicę?

XL - 03-04-2008, 23:15
Temat postu: Gdzie w Cari wozicie gaśnicę?
Gdzie w Cari wozicie gaśnicę i jak ją macie umocowaną? Moja jeździła upchnięta gdzieś w kącie bagażnika pod wykładziną, umieszczona tam przez poprzedniego właściciela. Jeździła do dzisiaj. Wyjmuję zakupy z bagażnika, a tam biało. Ki czort, mąki przecież nie wiozłem? Okazało się, że gaśnica ruszyła na spacer, walnęła w coś spustem i siknęła sobie proszkiem, żeby mi zrobić wredną siurpryzę. Zawleczki nie znalazłem, a była na zicher, niedawno ją widziałem w gaśnicy. Gaśnica oczywiście do wywalenia, nową muszę solidnie umocować. Gdzie i jak - sugestie mile widziane.

Pozdrawiam, XL

Anonymous - 03-04-2008, 23:30

Ja swoją wożę na miejscu apteczki czyli po lewej stronie w bagażniku spięta paskiem - trzyma sie elegancko, apteczka powędrowała na podszybie i jest luz:)
Juiceman - 03-04-2008, 23:58

Christopher napisał/a:
Ja swoją wożę na miejscu apteczki czyli po lewej stronie w bagażniku spięta paskiem - trzyma sie elegancko

Apteczka jest obok gasnicy ;]

Matejko - 04-04-2008, 00:30

w uchwycie przykreconym do podlogi przed fotelem kierowcy
Student - 04-04-2008, 07:19

Jam mam trzy gaśnice :lol:
1. Tam gdzie Matejko pod siedzeniem kierowcy ale przykręcona nie do podłogi tylko do tunelu powietrznego (trochę się rusza ale nie przyszkadza bo leży na wykłądzinie i nie słychać stukania)
2. W tym samym miejscu tulko u pasażera
3. W bagażniku obok koła zapasowego

Trzeba zaznaczyć że dwie z trzech zawsze nie mają ważnego badania (kupuję nową wstawiam do samochodu a jednę ze starych wyjmuję i wieszam w garażu lub stawiam pod zlewem w kuchni) :lol:

Tomashi - 04-04-2008, 08:06

Heh, dobre pytanie :)
Kupilem gaśnicę, chcę ją założyć w te parciane opaski i...zonk - tam pasuje tylko "długa i cienka, takie są w Europie.

Po namyśle przytroczyłem ją tam gdzie apteczka.

Student - 04-04-2008, 08:13

Nie radzę mocować na opaski porysuje cały plastik i będzie kichowato wyglądać jak zdejmiesz gaśnicę.
Morfi - 04-04-2008, 08:25

Po lewej stronie bagaznika. Razem ze środkiem do kokpitu :P
Apteczki nie posiadam

Tomashi - 04-04-2008, 09:35

Student napisał/a:
Nie radzę mocować na opaski porysuje cały plastik i będzie kichowato wyglądać jak zdejmiesz gaśnicę.

Hmm.... nawet jak mocno, bez luzów zamocujesz?
Morfi napisał/a:
Apteczki nie posiadam

no to mandacik przy pierwszej lepszej kontroli :mrgreen:

Morfi - 04-04-2008, 09:39

Gdzie jest napisane, że Apteczka musi byc z tego co wiem nie musi w polsce być apteczki. No chyba, że sie myle
kubas - 04-04-2008, 09:50

Ja woże upchniętą pod siedzeniem pasażera. Nie lata po podłodze ani nie tłucze sie, a w razie potrzeby wystarczy sie odpiać z pasów i sięgnąć.
Tomashi - 04-04-2008, 10:39

Morfi napisał/a:
Gdzie jest napisane, że Apteczka musi byc z tego co wiem nie musi w polsce być apteczki. No chyba, że sie myle

ups..mój błąd, zmienili w Kodeksie http://www.pzmtravel.com....teczka,416.html
Zalecana, nie znaczy "obowiązkowa"... Zwracam honor ;)

No dobra, pojedziesz za granicę i mandat zapłacisz :P Tam MUSISZ mieć apteczkę.

Morfi - 04-04-2008, 10:48

Za granica to wiem, że musi być :) :D
akbi - 04-04-2008, 10:49

Tomashi napisał/a:
Tam MUSISZ mieć apteczkę.
...a za to nie musisz mieć gaśnicy :P ...paranoja z tym ujednoliconym prawem UE :wink:
Matejko - 04-04-2008, 10:55

Student napisał/a:
1. Tam gdzie Matejko pod siedzeniem kierowcy ale przykręcona nie do podłogi tylko do tunelu powietrznego

no to wlasnie mialem na mysli :)