[97-04]Galant EAxA/W - Skóropodobne pokrowce
Anonymous - 04-04-2008, 15:43 Temat postu: Skóropodobne pokrowce Ponieważ zaczynam już powoli tracić nadzieję, że uda mi się znaleźć takiego Galanta jakiego bym chciał, powoli zaczynam się zastanawiać nad ewentualnymi kompromisami (choć nie cierpię kompromisów).
Chciałem kupić samochód w skórze, ale widzę, że to jedna z najbardziej ograniczających opcji.
Ponieważ swojego czasu ktoś podpowiadał mi, że coś takiego istnieje i przez niektórych jest praktykowane to chciałem zapytać, czy ktoś z Was ma jakieś zdjęcia takich założonych pokrowców?
Anonymous - 04-04-2008, 22:15
Jak chcesz gala to go kup. Jest super. A jak chcesz skóre to też sobie kup ale nie w galu. Skóra nie daje satysfakcji. To zależy co kto lubi. Ja miałem skóre. Rzadna rewelacja. Latem tylko parzy w tyłek, a zimą jest cholernie zimna, mimo tego ze są podgrzewane fotele. Ale jak sobie życzysz skóre to sobie kup. Ja mam teraz welur i jest super. Skóry nie polecam, acz kolwiek ładnie sie prezentuje. Twoja decyzja.
Pozdrawiam
czekoladka_1981 - 04-04-2008, 22:25
doli73 napisał/a: | Latem tylko parzy w tyłek, a zimą jest cholernie zimna, mimo tego ze są podgrzewane fotele. |
Potwierdzam! to samo miałam w Lagunie, brrrr, uffff. Nigdy więcej skóry.
swinks_UK - 05-04-2008, 10:56
A ja mam skórzane pokrowce w VR4. Raczej ze względu na utrzymanie. Kilka razy machnięcie szmatką i gotowe, i jak nowe. Nie jest tak źle z tym zimnem. Faktem jest, że nie każde pokrowce będą wyglądać dobrze w Galu, więc najpierw trzeba spędzić trochę czasu zanim się dokona wyboru.
Zastanawiałem się nad wymianą wnętrza na skórzany środek (czarny), ale nie jestem w stanie trafić na tylną kanapę, która byłaby nie dzielona i z dwoma zintegrowanymi zagłówkami, a niestety różni się mocowaniami od klasycznych składanych kanap, więc wybrałem pokrowce i jest ok.
Anonymous - 05-04-2008, 14:21
No cóż, całkiem mi na rękę, że macie takie negatywne, z praktyki wzięte opinie o skórze
Nie krępujcie się, obrzydzajcie mi dalej ))
Swinks podrzuć parę fotek jak masz możliwość.
swinks_UK - 07-04-2008, 20:17
Dziś na szybko zrobiłem taką fotkę:
Marcino - 07-04-2008, 21:29
czekoladka_1981 napisał/a: | doli73 napisał/a: | Latem tylko parzy w tyłek, a zimą jest cholernie zimna, mimo tego ze są podgrzewane fotele. |
Potwierdzam! to samo miałam w Lagunie, brrrr, uffff. Nigdy więcej skóry. |
A ja tak nie mysle, nigdy w mojej bananowej skórze nie zmarzłem w tyłek a w lecie jest ok bo w koncu po co jest klima....
Anonymous - 08-04-2008, 07:37
Marcino napisał/a: | czekoladka_1981 napisał/a: | doli73 napisał/a: | Latem tylko parzy w tyłek, a zimą jest cholernie zimna, mimo tego ze są podgrzewane fotele. |
Potwierdzam! to samo miałam w Lagunie, brrrr, uffff. Nigdy więcej skóry. |
A ja tak nie mysle, nigdy w mojej bananowej skórze nie zmarzłem w tyłek a w lecie jest ok bo w koncu po co jest klima.... |
Jak najbardziej popieram!!!! Zimą skórka jest podgrzewana a latem klima chłodzi, po za tym szybki są atermiczne i nie przepuszczają tak ciepła....
Anonymous - 08-04-2008, 08:21 Temat postu: Re: Skóropodobne pokrowce
mcar napisał/a: |
Chciałem kupić samochód w skórze, ale widzę, że to jedna z najbardziej ograniczających opcji.
|
Zawsze możesz wymienić tapicerkę
Proszę bardzo:
http://moto.allegro.pl/it...lant_2001r.html
albo:
http://moto.allegro.pl/it...ra_komplet.html
Skoro więc tak się upierasz przy skórze, można trochę pokombinować, aby doścignąć ideał...
Pozdrwiam
Bartek
roch_27 - 09-04-2008, 08:35
z tymi tapicerkami z powyższych aukcji będzie problem z boczkami drzwi (głównie przednimi) - bo są od wersji UK
pozdro
Anonymous - 09-04-2008, 08:37
roch_27 napisał/a: | z tymi tapicerkami z powyższych aukcji będzie problem z boczkami drzwi (głównie przednimi) - bo są od wersji UK
pozdro |
Fakt, trzeba by trochę pokombinować
roch_27 - 09-04-2008, 08:43
Jeżeli ktoś by chciał czarną skórę (siedzenia+boczki) od wersji LHD do Galanta EAxW czyli kombi zapraszam na PW
Co prawda jest zarezerwowana dla kogoś, jednak nie wiem czy długo jeszcze będę czekał aż się w końcu zapłaci
pozdro
Anonymous - 09-04-2008, 11:01
Dzięki za fotki Swinks
Kombinacji w stylu wymiany siedzeń czy tapicerki szczerze mówiąc wolałbym uniknąć, bo się na tym zupełnie nie znam i średnio mam czas na takie praktyki, więc raczej będę szukał "gotowca".
W każdym razie z tą tapicerką daliście mi pozytywnie do myślenia. Pewnie po prostu jak się coś trafi to wezmę z taką tapicerką jaka będzie - tak dobrze i tak dobrze.
Pozdrowienia dla wszystkich.
drfreak - 04-05-2010, 22:26
Panowie badaliście ten temat?
http://www.allegro.pl/ite...przeszycia.html
Kupiłem niedawno Miśka ale jakiś taki zmęczony w środku więc postanowiłem go odświeżyć
jacobian - 05-05-2010, 13:57
Wygląda w porządku, robią też tapicerkę boczną.
|
|
|