To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Lancera! - Kupie Lancera dla rodzinki..

KaWu - 06-04-2008, 09:08
Temat postu: Kupie Lancera dla rodzinki..
Witam,
Wujaszek zlecil mi poszukiwania autka dla niego.
Wymagania: 4 drzwiowy, rocznik od 1996 w gore i silnik najlepiej 1,4 (jak bedzie 1,6 to tez przejdzie :) ), auto zadbane itp.. Wszystkie rozsadne propozycje mile widziane. Przez 2 weekendy troszke objezdzilem okoliczne ogloszenia...
Szkoda slow co spotkalem i jak ludzie kreca "wałki" z autami.

Czy ktos moze agladal juz auto z tego ogloszenia: http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C4700691 ?

Aha i cena najlepiej do 8000 zl.

Marcin-Krak - 06-04-2008, 11:51

KaWu napisał/a:
silnik najlepiej 1,4

W Mitsu były 1,3 ;)

Powodzenia w poszukiwaniu :)

KaWu - 06-04-2008, 15:47

Marcin-Krak napisał/a:
KaWu napisał/a:
silnik najlepiej 1,4

W Mitsu były 1,3 ;)

Powodzenia w poszukiwaniu :)

Wiem ze byly 1,3; 1,5 ....

Ale napisalem wymagaznia kupujacego :)
Tym lepiej ze 1,3

Ogladalem dzis Lancera w Swiebodzicach. Padaaaka- w bagazniku dokopalem sie do pianki montazowej do okien ...:D

PiotrekSL4 - 06-04-2008, 20:14

Dla mnie góru co do Lancerów jest Wichóra1
A on napisał: "Nastętpny na pewno nie będize CK1A" przeczytaj jego posty i przekonaj się dla czego. dołóż troche i kup Galanta sedana lub Combi. Nie bedziesz żałował. P{owodzenia Piotrek

wichura1 - 06-04-2008, 22:10

Nie przesadzaj z tym guru, ale to chyba nie o mnie ja jestem wichura1 :mrgreen: Co do CK1A ma on bardzo słabe wzmocnienia z przodu i ciężko znaleźć egzemplarz po wypadku przodem (nawet drobnym) nadający się do naprawy. Najczęściej impet uderzenia masakruje karoserię, miażdżąc kolektor wydechowy i miskę olejową. Po czymś takim samochód nie nadaje się do naprawy. Dla uzupełnienia w crash-testach ADAC dostał tylko 1 gwiazdkę możecie sprawdzić to tutaj. Lancery CK były w wersjach 1.3 i 1.6, a nie tylko 1.3 jak niektórzy twierdzili. Ostatnio pokazało się kilka 1.6 na polskim rynku. Nie kupię CK1A, ponieważ dbam o rodzinę, Galant z tego okresu, albo Space Star są bezpieczniejsze, w razie wypadku.
Anonymous - 06-04-2008, 22:55

A ja jestem bardzo zadowolony, i nie zamierzam uczestniczyć w crash testach :P
ps. a ile gwiazdek miał poprzedni model :?:

wichura1 - 06-04-2008, 23:21

Przy CB po zderzeniu rzadko zniszczenia dochodzą, aż do silnika, przy CK to norma. CK jest pojazdem z czasów kryzysu w MM, pewnie dlatego poszli po kosztach.
Anonymous - 07-04-2008, 19:43

Pytałem o ilość gwiazdek, a nie gdzie co dochodzi :P
Najnowsze 5cio gwiazdkowe konstrukcje po zderzeniu nadają się tylko do kasacji, więc nie jest to tym razem dobre porównanie :wink: Co do kryzysu, to wydaje mi się , że jest odwrotnie, jak jest kryzys, trzeba wypuścić coś aby go przerwać :wink: i taki jest właśnie CK1, pozdr.

wichura1 - 07-04-2008, 22:33

Nie ma testów ADAC CB0. Co do bezpieczeństwa CB0 ma nawet rury wzmacniające w drzwiach i w konsoli.
PiotrekSL4 - 08-04-2008, 22:57

Rury w drzwiach to szczera prawda. Wyglądają na naprawdę mocne i wytrzymałe.
Ostatnio rozbieram boczek i akurat wpada kolega. Patrzy i mówi ale masz zaj.. wzmocnienie w drzwiach. Ja na to: nie przesadzaj tak jest pewnie w wiekszości aut. A on: żartujesz chyba widziałem w niektórych ale te wyglądają naprawde solidnie. Wow.
Nawiazując do tematu. Ogólnie to nie słyszałem żeby któryś z Miśków powalał na głowe konkurencje jesli chodzi o bezpieczeństwo. I nie mam na myśli którejś z klas tylko ogół.
Ale CBO to z pozoru (i rzeczywiście) lekkie auto więc uzbroili go konstruktorzy przynajmniej w takie wzmocnienia :-)

Anonymous - 09-04-2008, 22:40

Polonez też ma wzmocnienia w drzwiach i podobno w testach zderzeniowych byłby całkiem niezły :P
wichura1 - 10-04-2008, 08:37

Nie byłby, tylko był w 1994r, wszyscy byli zaskoczeni i dostał homologację na sprzedaż w Europie. Nie zmienia to faktu, że CK jest mało bezpieczny. Tu znajdziesz crash test Poloneza a tutaj tutaj dla porównania Lancera CK Zwróć uwagę na naruszenie kabiny w Lancerze.
Anonymous - 10-04-2008, 08:52

masakra z tym CK... :evil:

a CB? znalazł ktoś testy CB?

Anonymous - 10-04-2008, 23:10

Faktycznie hard core i lepiej nie próbować :?
Anonymous - 15-04-2008, 11:33
Temat postu: Re: Kupie Lancera dla rodzinki..
KaWu napisał/a:

Aha i cena najlepiej do 8000 zl.

Mojego mogę sprzedać za 8000, i ani grosza mniej :wink: