To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - PITy i nie tylko

rafq - 08-04-2008, 22:00
Temat postu: PITy i nie tylko
1. Ma ktoś programik do rozliczania pitów dodawany bodajże w lutym do wyborczej ?
2. Udostępni go ktoś ? :)
3. Możecie polecić jakiś dobry program do budżetu domowego...? :D Bo Excel chyba się wysłużył i pokazuje mi więcej wydatków niż przychodów....

michalp - 08-04-2008, 22:12

Ja mam. Podaj na PW maila to ci wyślę.
stanik - 08-04-2008, 22:35

http://www.money.pl/podat...ozlicz/program/

Pozdrawiam

siwek - 08-04-2008, 22:43

ściągnij sobie program Jupiter 2007

prosty w obsłudze
ja jestem z niego zadowolony

Anonymous - 08-04-2008, 22:46

a wiesz jak wpisać w Jupiterze 3 osobę? :) bo moja wersja ma możliwość max. 2
siwek - 08-04-2008, 22:51

nie wiem czy dokładnie o to ci chodzi bo rozliczam sie sam.
rozumiem ze chcesz sie rozliczyc z małżonkiem i dzieckiem? jesli tak to gdy zaznaczasz w informacjach podstawowych ze wspólnie z małżonkiem i niżej zaznaczasz ze jeszcze dziecko

Anonymous - 08-04-2008, 23:13

sytuacja się komplikuje - nie mam małżonka ani nawet małżonki :D
narzeczona rozliczyła swoją mamę i siebie a dla mnie zabrakło po prostu miejsca, heh..
zawsze ostatni,no.. ;-)

stanik - 08-04-2008, 23:32

jupiter jak dla mnie ma dwie wady (ale to oczywiście subiektywna opinia). Po pierwsze robi mase rzeczy za nas, coś na zasadzie Wizzarda (mi to nie odpowiada, lubie wiedziec co sie dzieje). A druga sprawa,chciałem skorzystać z kilku dodatkowych opcji, które są dozwolone, a Jupiter wyświetlił komunikat, że takiej operacji wykonać nie mogłem. Ten programik do którego podałem linka takiego błędu nie posiadał i jego używam od lat. Ale być może, dla niektórych się nadaje i liczy prawidłowo.

Pozdrawiam

rafq - 09-04-2008, 01:21

Właśnie też słyszałem że stare poczciwe PITY <tutaj rok podatkowy> są najlepsze :) Co do budżetu domowego znalazłem dość ciekawą pozycję: Apart soft finanse 2007, póki co w fazie testów.

Dzięki za pomoc :)