To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

L200 Ogólne - Jak dostac auto zastepcze

Anonymous - 11-04-2008, 12:54
Temat postu: Jak dostac auto zastepcze
powoli nerwy mi puszczaja jezeli chodzi o serwis misubishi,moze ktos wie jakiego cudu trzeba dokonac zeby dostac auto zastepcze zMMC.samochod stoi juz 2tyg(staje sie to norma bo za pierwszym razem tez tyle stal,chyba serwisowi placa za czas stania u nich auta)na kolo zamaachowe czekali 11 dni!!! ,lecialo chyba z Japonii.prowadze dzialalnosc sportowa i potrzebuje i potrzebuje go do pracy. zawalilem 3 dostawy do tego splacam kredyt
a w MMC powiedzieli mi ze nie maja takiego obowiazku bo auto zepsulo sie w miejscu zamieszkania, wiec uwaga auto moi drodzy musimy zacholowac poza granice miasta,parodia.to chyba przez zlosliwosc ze jest z niemiec. mialem 3 nowe auta i to z niemiec i nigdy nie bylo problemu z autami zastepczymi :minigun:

Anonymous - 11-04-2008, 13:02

A podjechałeś autem do nich czy skorzystałeś z Asistance ?

[ Dodano: 11-04-2008, 13:05 ]
Pamiętam już taki temat że jak ktoś dojechał do serwisu o własnych siłach a nie na lawecie to też miał problem z wyegzekwowaniem auta zastępczego.

Anonymous - 11-04-2008, 13:47

podjechalem fakt do nich ale cos stukalo wiec nieprzypuszczalem ze to bedzie tak dlugo trwalo,masz chyba racje ze to moglo by pomoc chociasz za pierwszym razem niepoinformowali mnie o tym
Anonymous - 11-04-2008, 16:14

FABIO, tak sobie pomyślałem że powinniśmy się razem skrzyknąć ( tzn. Ci którzy zakupili auta poza oficjalną siecią np. indywidualnie w Niemczech ) i wypłodzić pismo do centrali w Holandii i poprosić o informacje jak to jest z systemem MAP dla takich właśnie aut.
Jakie obowiązują zasady,jakie mamy warunki.
Co o tym myślicie ?

tomekrvf - 11-04-2008, 18:03

Maciej napisał/a:
Jakie obowiązują zasady,jakie mamy warunki.

Wszystko jest jasno opisane w książce gwarancyjneji i wkładce o MAP.

Anonymous - 11-04-2008, 21:42
Temat postu: Re: Jak dostac auto zastepcze
FABIO napisał/a:
auto moi drodzy musimy zaholowac poza granice miasta

Chyba tak trza robić.
Kiedyś w serwisie (nie Mitsu) nie chcieli dać auta zastępczego: dojechał do serwisu i tam rozkraczył się na amen :mrgreen: , poradzili mi - wypychamy autko za płot serwisu i dzwonimy na assistance.
Podziałało.
Był samochód zastępczy a assistance dogadało się z serwisem, że nie przysyłają lawety tylko serwis sam ściągnie auto do siebie :badgrin: :badgrin:
Zasada jest taka: samochód zastępczy jest od assistance a nie od serwisu.

Anonymous - 12-04-2008, 17:04

Powiem wam, że to jest poprostu żenada.
Ja kilka lat temu miałem podobny problem. Co prawda dostałem auto zastępcze, ale okazało się że mój samochód będzie stał 2 tygodnie a mi przysługiwał zastępczy na 3 dni :shock:

W zwykłych warsztatach dostaje się auta zastępcze bez łaski, a tu robią takie problemy.

To wina komuchów, mówie wam. :D :axe:

Anonymous - 12-04-2008, 17:32

Herkules13 napisał/a:
To wina komuchów, mówie wam. :D :axe:

I fryzjerów.

Anonymous - 13-04-2008, 10:58

elili napisał/a:
I fryzjerów.

Nie... tylko jednego fryzjera :P

Anonymous - 13-04-2008, 13:44

Sluchajcie zrobilem dym,auto stoi juz 2 tydz. i co sie okazalo:asistant owszem ale auto przysluguje na3 dni(w citroenie mialem na caly czas naprawy)a oni w serwisie maja auto zastepcze ale 1 i jest zajete i to wszystko ponoc norma i nie dlatego ze auto jest z niemiec.samochod na firme wiec musze pokombinowac jak wystawic im fakture za taxi
Anonymous - 13-04-2008, 17:55

FABIO napisał/a:
samochod na firme wiec musze pokombinowac jak wystawic im fakture za taxi

Coś mi się zdaje że kolejny raz będziesz pierwszy :mrgreen: .
Będziemy ci kibicować - daj znać jak coś wywalczysz.
Każdemu ...(odpukać) może się przydać. Powodzenia :thumbup:

tomekrvf - 13-04-2008, 18:16

FABIO napisał/a:
samochod na firme wiec musze pokombinowac jak wystawic im fakture za taxi

I co masz zamiar zrobić z tą fakturą? Zapoznaj się dokładnie z warunkami gwarancji które podpisałeś przy odbiorze auta

namotore - 13-04-2008, 21:42

cos dlugo ta "naprawa" trwa. Moze czas by Mitsu Poland wymienilo auto na nowe? Zenada z tymi autami zastepczymi :-X
Anonymous - 14-04-2008, 15:32

rozmawialem z mmc i oswiadczyli mi ze na auto sprowadzone z zagranicy nie przysluguje. w firmie ktora sprowadzalo auto mowia ze to nieprawda.kur......paranoja
tomekrvf - 14-04-2008, 16:30

FABIO napisał/a:
w firmie ktora sprowadzalo auto mowia ze to nieprawda.kur......paranoja

To zwróć się o samochód zastępczy do firmy która sprzedał Ci auto