To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - TURBO PASCAL :/

Anonymous - 09-04-2006, 17:26
Temat postu: TURBO PASCAL :/
Siemka mam prożbę własnie dowiedziałem sie ze na jutro mam oddać do sql, zegar napisany w TP.... :| :shock: i nie wiem jak sie do tego zabrać i z której strony ugryść tę sprawę.... :oops: ehh może gdyby komuś sie nudziło to mógł by mi to naskrobać... proszę :lol:

chodzi o zegar, który ma wyglądać mniej więcej tak ze będzie zegar tarczowy i w środku cyfrowy....

z góry dzięki

Anonymous - 09-04-2006, 19:20
Temat postu: Re: TURBO PASCAL :/
TAGi napisał/a:
oddać do sql, zegar napisany w TP....

Brzmi dziwnie. Jeśli SQL jest czymś innym niż Structured Query Language, to chyba będzie to zwykły zegar. Bo nie wiem do czego tu miałby SQL służyć. W czystym TP to pewnie byłoby bardzo pracochłonne, ale rozumiem, że masz jakieś środowisko programistyczne w którym masz masę bibliotek...

Krzyzak - 09-04-2006, 19:22

Chyba sql to skul czyli szkoła.
Ja też myślę, że czysty TP to rzeźba, ale już z biblioteką graficzną to pewnie w miarę szybko by powstało. Niestety nie mam już nawet instalki TP, bo pewnie mógłbym pomóc (w końcu to mój zawód).

Anonymous - 09-04-2006, 19:23

Krzyzak napisał/a:
Chyba sql to skul czyli szkoła.

Heheh, no tak... Człowiek już nie jest jazzy ;-)

Chooper - 09-04-2006, 22:02

Fido__ napisał/a:
Człowiek już nie jest jazzy

teraz już jest "Chocco" (czoko) :lol:

Bartek - 09-04-2006, 22:10

Pisalem taki program w turbopaszkwilu......z 15 lat temu w LO..... Jako ze nie cierpie jezykow wysokiego poziomu teraz nie pamietam z tego NIC ;)
jawlo - 10-04-2006, 07:32

Polecam przeglądnąć pare przykładów programików .
Drugi zegarek

Na tym serwerze jest bardzo dużo ciekawych przykładów. http://4programmers.net/

pozdrawiam
jawlo

Anonymous - 10-04-2006, 09:23

jawlo napisał/a:
Polecam przeglądnąć pare przykładów programików .
Drugi zegarek

Na tym serwerze jest bardzo dużo ciekawych przykładów. http://4programmers.net/

pozdrawiam
jawlo

Nareszcie ktoś przerwał te smętne wynurzenia emerytów i dał chłopakowi jakiś konkret ;-)

Anonymous - 10-04-2006, 14:51

hehe dzięki chłopaki z te przykłady znalazłem wcześniej użylem tej fajnej szukajki google ;) , ale one nie działają :) ale dziś wyniosłem ze szkoły jakiś projekt kogos kto robił to w zeszłym roku, chodziło mi o poznanie jak działa sam program i na nim oparłem to co zbudowalem :)

Krzyżak dzięki za chęć pomocy :*
jawlo teź thenks ale już to widziałem i się nie przydało.

dobra myślę ze można zamknąć topic...... (chyba ze jeszcze ktoś będzie miał jakies problemy z TP :P )