[04-13]Colt CZx - Pomocy COLT 2005!!!!
Anonymous - 09-04-2006, 19:41 Temat postu: Pomocy COLT 2005!!!! Mam pytanie bo troche sie zmieszalem niedawno mialem przeglad noweczki colta po 20 tys w serwisie Aso.Serwis wykazal sie wspanialal inicjatywa sprawdzenia hamulcow zdjecie przeczyszczenie przodu jak i tylu.I teraz moje pytanie auto ma rok i jest po zimie.Czy obudowe od hamulcow bebnowych jak sa zapieczone "nawala" sie mlotkiem w obudowe zeby zeszla zostawiajac przy tym slady obic?!prosze o fachowe podejscie do tematu!!Pozdrawiam!!
Anonymous - 09-04-2006, 20:17
Niestety "mechanicy" często w ten sposób postępują. Nie wiem, jak bębny wyglądają w nowym COlcie, ale zakładam, że tak samo, jak w moim. W bębnie jest mianowicie jeden wolny otwór, w który wkręca się długą śrubę właśnie w przypadku, gdy bęben nie chce grzecznie zejść. No ale cóż - (jedyną) zaletą prostaka jest jego siła.
ROMEL - 10-04-2006, 21:19
Aspire...
Tak... robi sie to młotkiem - ale młotkiem z duża końcówką z tworzywa sztucznego... efekt ten sam, a sladów obić nie bedzie...
Sruba niekiedy sama nie da rady... trzeba jej pomóc czujnikiem (młotkiem)...
Aspire jak byłeś przy tym trzeba było mu powiedzieć, żeby tym młotkiem w łeb sobie walnął - może troszke rozumu by sobie nastukał... ehhh mechaniory...
Ale na ta chwile możesz być spokojny - po tak małym przebiegu nie miał za dużych problemów ze zdjęciem bębnów,,, wiec go mocno nie skatował... bedzie dobrze,,
Pozdrówka
|
|
|