[92-96]Colt CA0 - [CA4A 1.6] piszczy szyberdach
wirolek - 13-04-2008, 13:20 Temat postu: [CA4A 1.6] piszczy szyberdach witam mam szyberdach uchylny... dorabiany ;( i mam problem ... strasznie piszczy/skrzeczy jak wjade na lekka dziure czy tez jakis wyboj .. kazdy z was tak ma? jest na to jakas rada?
aha smarowalem juz plasticzki w szyberdachu jednak po tym bylo jeszcze gorzej... prosze o pomoc
pozdrawiam
Jogurt - 13-04-2008, 13:50
jak jest dorabiany to najprawdopodobniej nie ma wzmocnień w dachu i cały płat pracuje z budą. niewiem czy coś poradzisz.
wirolek - 13-04-2008, 14:40
a nie da rady jakos tego usztywnic ... czy cos?:P hlp bo mozna sie strasznie zdenerwowac jak caly czas nad glowa cos ci skrzypie... dodam ze jak jest otwarty to nic nie trzeszczy
pawela - 13-04-2008, 14:53
wirolek napisał/a: | a nie da rady jakos tego usztywnic ... czy cos?:P hlp bo mozna sie strasznie zdenerwowac jak caly czas nad glowa cos ci skrzypie... dodam ze jak jest otwarty to nic nie trzeszczy |
hmhm, montaz np rozporki zawieszenia usztywni znacznie nadwozie i zdejmie naprezenia z karoserii. (sprawdzone przeze mnie czy Hugo)
Hugo - 13-04-2008, 16:50
pawela, zgadza się mam podobny problem co kolega wirolek, teraz jest lepiej, jednak czasami jeszcze skrzypi. Po prostu jest nieoryginalny i dlatego. Dach pracuje.
wirolek - 13-04-2008, 17:16
to lipa ;/ myslalem ze specjalisci z mitsumaniak maja jakas rade ;p
londolut - 13-04-2008, 20:16
wirolek napisał/a: | myslalem ze specjalisci z mitsumaniak maja jakas rade ;p |
Mają zamontować rozpory
pawela napisał/a: | np rozporki zawieszenia usztywni znacznie nadwozie i zdejmie naprezenia z karoserii |
Hugo napisał/a: | pawela, zgadza się... teraz jest lepiej, jednak czasami jeszcze skrzypi |
wirolek - 13-04-2008, 21:11
tylko ze ja juz go mam na twardym zawieszeniu to jak walne rozporke to juz wogole bedzie kamien i sie ciezko bedzie jezdzic po polskich drogach ;p
Jogurt - 13-04-2008, 21:20
ściągnij podsufitkę i wklej jakies poprzeczki na kleju do szyb jak najbliżej szyberdachu. dach powinien się nieco usztywnić
pawela - 14-04-2008, 07:25
wirolek napisał/a: | tylko ze ja juz go mam na twardym zawieszeniu to jak walne rozporke to juz wogole bedzie kamien i sie ciezko bedzie jezdzic po polskich drogach ;p |
ja mam rozporke z przodu i zawieche -30mm i zyje, da sie tak jezdzic, a wrecz przeciwnie, jeste rewelacyjnie sztywno. Hugo tez ma rozporke i zawias -25mm- pytaj go o wrazenia
Rozporka naprawde wiele pomaga, niedlugo biore sie tez za montaz tylnej.
Hugo - 14-04-2008, 13:04
pawela napisał/a: | pytaj go o wrazenia | Auta nie da się wyprowadzić z równowagi, ale komfort jazdy bliski zeru. Właściwie to na dłuższą metę nic przyjemnego.
pawela - 14-04-2008, 21:32
Hugo napisał/a: | pawela napisał/a: | pytaj go o wrazenia | Auta nie da się wyprowadzić z równowagi, ale komfort jazdy bliski zeru. Właściwie to na dłuższą metę nic przyjemnego. |
pocieszyciel
wirolek - 14-04-2008, 21:49
przyjemność pewnie jest ale nie na naszych super polskich drogach ;]
|
|
|