To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CA4A 1.6] piszczy szyberdach

wirolek - 13-04-2008, 13:20
Temat postu: [CA4A 1.6] piszczy szyberdach
witam mam szyberdach uchylny... dorabiany ;( i mam problem ... strasznie piszczy/skrzeczy jak wjade na lekka dziure czy tez jakis wyboj .. kazdy z was tak ma? jest na to jakas rada?
aha smarowalem juz plasticzki w szyberdachu jednak po tym bylo jeszcze gorzej... prosze o pomoc :)

pozdrawiam

Jogurt - 13-04-2008, 13:50

jak jest dorabiany to najprawdopodobniej nie ma wzmocnień w dachu i cały płat pracuje z budą. niewiem czy coś poradzisz.
wirolek - 13-04-2008, 14:40

a nie da rady jakos tego usztywnic ... czy cos?:P hlp bo mozna sie strasznie zdenerwowac jak caly czas nad glowa cos ci skrzypie... dodam ze jak jest otwarty to nic nie trzeszczy
pawela - 13-04-2008, 14:53

wirolek napisał/a:
a nie da rady jakos tego usztywnic ... czy cos?:P hlp bo mozna sie strasznie zdenerwowac jak caly czas nad glowa cos ci skrzypie... dodam ze jak jest otwarty to nic nie trzeszczy

hmhm, montaz np rozporki zawieszenia usztywni znacznie nadwozie i zdejmie naprezenia z karoserii. (sprawdzone przeze mnie czy Hugo)

Hugo - 13-04-2008, 16:50

pawela, zgadza się mam podobny problem co kolega wirolek, teraz jest lepiej, jednak czasami jeszcze skrzypi. Po prostu jest nieoryginalny i dlatego. Dach pracuje.
wirolek - 13-04-2008, 17:16

to lipa ;/ myslalem ze specjalisci z mitsumaniak maja jakas rade ;p
londolut - 13-04-2008, 20:16

wirolek napisał/a:
myslalem ze specjalisci z mitsumaniak maja jakas rade ;p

Mają :arrow: zamontować rozpory
pawela napisał/a:
np rozporki zawieszenia usztywni znacznie nadwozie i zdejmie naprezenia z karoserii
Hugo napisał/a:
pawela, zgadza się... teraz jest lepiej, jednak czasami jeszcze skrzypi

wirolek - 13-04-2008, 21:11

tylko ze ja juz go mam na twardym zawieszeniu to jak walne rozporke to juz wogole bedzie kamien i sie ciezko bedzie jezdzic po polskich drogach ;p
Jogurt - 13-04-2008, 21:20

ściągnij podsufitkę i wklej jakies poprzeczki na kleju do szyb jak najbliżej szyberdachu. dach powinien się nieco usztywnić
pawela - 14-04-2008, 07:25

wirolek napisał/a:
tylko ze ja juz go mam na twardym zawieszeniu to jak walne rozporke to juz wogole bedzie kamien i sie ciezko bedzie jezdzic po polskich drogach ;p

ja mam rozporke z przodu i zawieche -30mm i zyje, da sie tak jezdzic, a wrecz przeciwnie, jeste rewelacyjnie sztywno. Hugo tez ma rozporke i zawias -25mm- pytaj go o wrazenia ;)
Rozporka naprawde wiele pomaga, niedlugo biore sie tez za montaz tylnej.

Hugo - 14-04-2008, 13:04

pawela napisał/a:
pytaj go o wrazenia
Auta nie da się wyprowadzić z równowagi, ale komfort jazdy bliski zeru. Właściwie to na dłuższą metę nic przyjemnego.
pawela - 14-04-2008, 21:32

Hugo napisał/a:
pawela napisał/a:
pytaj go o wrazenia
Auta nie da się wyprowadzić z równowagi, ale komfort jazdy bliski zeru. Właściwie to na dłuższą metę nic przyjemnego.

pocieszyciel :D

wirolek - 14-04-2008, 21:49

przyjemność pewnie jest ale nie na naszych super polskich drogach ;]