To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Ogólne - chcę kupic mss

Anonymous - 13-04-2008, 18:05
Temat postu: chcę kupic mss
Witam wszystkich. Chciałbym kupic mss, co myślicie o tym :

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C4837166

i na co zwracac szczególną uwagę przy zakupie tego modelu ?

irekmiecz - 13-04-2008, 22:25

Cena atrakcyjna, wygląd też. Konicznie trzeba zobaczyć na żywo, zkimś co się zna.
Pozdrawiam z Norwegii

Anonymous - 14-04-2008, 14:01

Tylko to spalanie chyba ciut podkoloryzowane.
Anonymous - 14-04-2008, 19:59

Też tak myślę , że z tym spalaniem to trochę naciągnięte.
igi - 15-04-2008, 15:27

zdecydowanie. Miałem kiedyś taki samochodzik i palił około 7,5-8 w mieście!
Anonymous - 15-04-2008, 21:40

Mam takiego ale o rok młodszy i przy 140 tysiącach poszło mi sprzęgło, więc być może iż ten okaz też to niedługo czeka. Zawieszenie też wymieniałem kompletnie przód i tył przy 140 tysiącach. Robiłem to wszystko w ASO i nie będę cię straszył cenami... ;) Ogólnie faktycznie samochód z tym silnikiem dla 1-2 osób jest całkiem żwawy. Ja jeżdżę sam i jestem z niego bardzo zadowolony. Z tym spalaniem to w mieście jakieś 8 spokojnie a w trasie faktycznie trzyma jakieś 6 a nawet mniej. Chętnie odpowiem ci na dodatkowe pytania.

PS: Zwróć uwagę na fotel kierowcy od dołu czy nie są popękane sprężyny i porwana gąbka, bo to się często zdarza. Da radę to naprawić u tapicera jeśli nie będzie w tragicznym stanie

Anonymous - 15-04-2008, 23:16

Zgodze sie z przedmówcą, ale .... od 2007r nie "robie" auta w ASO - zdecydowalem sie na TW i jest super. Wszystkie dostepne podzespoly wymieniam w zamiennikach. Tak zrobilem prawie cale zawieszenie wiec straszyc cenami nie trzeba :-) .
Auto ma 182tys przebiegu. Od 2006r zrobiłem :
-wymiana silnika
-wymiana katalizatora
-wymiana sprzegła
-wymiana tulejek skrzyni (2 razy)
-wymiana zawieszenia przód i tył (nie wszystko)
-rozrząd zaraz po zakupie auta ( 90tys)
-wymiana pompy paliwa (moj model ma zalecenie chyba przy 160tys)
Do zrobienia mam jeszcze :
-wymiana mechanizmu wycieraczek (nie ma zamiennikow)
-nowy akumulator

.... i teraz najwazniejsze - NIE NARZEKAM...

Z wlasnych doswiadczen wiec zalecam wizyte w serwisie przed zakupem i skupienie sie na zawieszeniu i skrzyni. :-)
pozdrawiam

Anonymous - 16-04-2008, 00:47

Powiedz coś o tej wymianie silnika?? Z jakiego na jaki i ile cie to kosztowało i w sumie dlaczego go zmieniałeś?
Anonymous - 16-04-2008, 08:30

O wymianie było chyba tu:
http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=20281

Anonymous - 18-04-2008, 10:47

A co powiecie o tym egzemplarzu, wart tych pieniędzy ?

http://www.allegro.pl/ite...bany_warto.html

czy na pierwszy rzut oka wszystko z nim ok ?

cns80 - 18-04-2008, 11:18

Wygląda bardzo dobrze. Ma jakieś małe odpryski na przodzie, ale gdyby nie miał to by było podejrzane. Można sprawdzic dokumentację w MITCAR. Myślę że dobra oferta. Jeśli od tego przeglądu przy 120 tyś nie minęło zbyt dużo czasu i jest faktura na wymianę sprzęgła przy 128 tyś. to jest super.
Widzę że ma oponki zimowe. Ciekawe czy letnie też są w komplecie.

Anonymous - 18-04-2008, 12:24

Oponki letnie również są w komplecie.
Anonymous - 18-04-2008, 12:40

Wyglada nieźle.... a nawet "sterylnie"... jak na taki przebieg. Może chociaż są ślady eksplatacji na przednich drzwiach od środka (np. na tych duzych uchwytach przy klamkach). To są elementy plastikowe które muszą się "wycierać"... chyba że ktos w rekawiczkach jeździł. Ten lakier troche zbyt pięknie wygląda... hmmm az tak wypucowany na sprzedaż? aż tak zadbany? ...... a może po prostu się czepiam
cns80 - 18-04-2008, 13:16

madcod napisał/a:
Ten lakier troche zbyt pięknie wygląda...
Przyjżyj się zdjęciom przodu. Tam są odpryski. Czyli jest spora szansa że nie był lakierowany, tylko od kamyczków poodpryskiwało. Jak dla mnie całkiem zadbany. Mój podobnie się prezentował w chwili zakupu, a ma raptem 2 lata i 30 tyś km mniej :wink:
Może to kolejny zadbany egzemlarz z MITCAR'u :D