To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - Dodatki do oleju silnikowego

Anonymous - 14-04-2008, 23:14
Temat postu: Dodatki do oleju silnikowego
Witam,
mam Mitsubishi Galanta 2,0Td 1993r, jestem zmuszony wlac do oleju w silniku doktory z powodu zużycia oleju, dymienia z rury wydechowej i przedmuchów :cry: .
Proszę o dorade co wybrać. Zastanawiałem się nad MOTO DOKTOR ale nie wiem czy to dobry wybór.
Z góry dziękuje za odpowiedz.

jacek11 - 15-04-2008, 18:20

Moto Doktor,to kupa której nie wolno wlewać do silnika,bo pozatyka kanały.
poczytaj tu: www.ceramizer.pl
Na forum znajdziesz trochę na ten temat.
Jeżeli silnik jest mocno zajechany,to pomoże tylko remont.
Żaden specyfik nie naprawi silnika,
Pozdrawiam

Anonymous - 15-04-2008, 22:40

nie chcę już wydawać pieniędzy na remont silnika... Jakiś czas temu jak auto było u mechanika to urwał świecę żarową i nic mi o tym nie powiedział.. zawiercił, przegwintował i założył inną, a te opiłki po wierceniu zostały w silniku i porysowały tuleje.
Chciałbym kupic nie bardzo drogi specyfik żeby coś pomogło.
Pozdrawiam kylo1991

P.S
Co myślicie o doktorze STP w czarnej buteleczce?? Ile bym musiał tego wlać do oleju??

Anonymous - 17-04-2008, 20:24

Zaden specyfik nie naprawi Ci silnika , ale jezeli juz chcesz cos polepszyc to kup doktora , wlej i jezdzil , jak przestanie po jednym troche dymic to wlej za jakis czas jeszcze jednego a jak to nie da rezultatu no to tylko i wylacznie remont. Doktory na jakis czas powinny Ci troche pomoc ale pamietaj ze one silnika nie naprawia tylko poprostu troche go uszczelnia i bedzie mniej bral oleju i mniej bedzie dymil.