To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Problem z reflektorami. Proszę o pomoc

Anonymous - 15-04-2008, 14:47
Temat postu: Problem z reflektorami. Proszę o pomoc
Nie wiem czy w dobrym dziale, ale spróbuję :)

W moim Miśku po każdym myciu autka zbiera się od wewnątrz klosza lampy para wodna, która utrzymuje sie nawet do tygodnia. Jest to i denerwujące i pogarsza widoczność. Teraz nastały ciepłe dni i chciałbym coś z tym zrobić. Tylko nie wiem czy problem tkwi w tym, że lampa jest za szczelna czy może w tym że nie jest szczelna?
Dodam, że poprzedni właściciel miał tym autkiem małą kolizję (widziałem szkody bo to w rodzinie, a co w rodzinie to nie zginie :) ) Reflektory nie były potłuczone, jedynie co to w jednym urwało się mocowanie i jedno ma delikatnie przy rysowany klosz. Może wtedy nastąpilo rozszczelnienie i teraz jakoś mam je uszczelnić? Jak tak to w jaki sposób? Jak zajrzy tu CNS80 to on widział na jednym ze spotów gdy testowaliśmy żarówki jak to wygląda :)

Dodam, że szukałem cos na ten temat ale mało co jest. Jedynie co nieco o tym problemie w L200 znalazłem.

Anonymous - 16-04-2008, 22:00

Jak już to pisz o tym tu http://www.mitsubishi-gra...wforum.php?f=96
Ale jak dla mnie to masz nie szczelne reflektory. Po tym można właśnie poznać tzn. że parują od środka że są nieszczelne. Być może gość który miał kolizje tym miśkiem nie wymienił ich i przy nawet delikatnym uderzeniu mogły ulec rozszczelnieniu. Może nawet troszeczke dostać szkło i już będzie parowało. Spróbój zasilikonować na łączeniach szkła z obudową. Silikon bezbarwny. Może to coś pomorze.

cns80 - 17-04-2008, 08:03

doli73 napisał/a:
Ale jak dla mnie to masz nie szczelne reflektory.
Chyba odwrotnie :wink:
Tu masz coś na ten temat:
http://www.mitsubishi-gra...der=asc&start=0

Anonymous - 17-04-2008, 12:00

No właśnie ten wątek już czytałem i dalej nie wiem w którą stronę się kierować. Z jednej strony pora pojawia się po myciu autka co by wskazywało na nieszczelność (chociaż woda się nie zbiera), jednak z drugiej strony para pozostaje w kloszu lampy przez dobry tydzień co by wskazywało jednak na to, że są zbyt szczelne że nie ma tam przewiewu...
cns80 - 17-04-2008, 13:38

A nie dłubałeś w żarówkach ostatnio ??? Może jakaś osłona jest źle założona i woda dostaje się do środka w takich ilościach że nie zdąży odparować.
Anonymous - 17-04-2008, 14:49

Wymieniałem żarówki, ale przed wymianą działo sie to samo. Wtedy na spocie miałem przecież jeszcze stare :)
cns80 - 18-04-2008, 07:49

Może gdzieś ta woda się wlewa. musisz dokładnie obejrzeć lampy. Chyba bez wyjmowania się nie obejdzie. Może te otworki się zapchały.