Carisma - Techniczne - Check Engine, "misfire" na 3 cylindrze
Anonymous - 10-04-2006, 21:52 Temat postu: Check Engine, "misfire" na 3 cylindrze Witam, Mam taki problem
Silnik 4G93 GDI, zapalił mi sie Check engine, kod błędu to misfire na trzecim cylindrze. Po 3 resetach ASO stwierdziło, że to nie cewka i nie świeca (byly zamieniane z tymi na 2 cylindrze) Sprawdzono szczelność i jest OK. Teraz ASO chce wziac samochód na 2-3 dni do obadania, bo nie wiedzą co może to powodować. Chciałbym Was zapytać czy może macie jakies podejrzenia. Dodam, że nie czuję spadku mocy ani nie słysze innej pracy silnika. Na to drugie jestem specjalnie wyczulony, bo juz dwa razy mialem wymieniane regulatory zaworów. Silnik ma przejechane tylko 57 tys. sporo w korkach, na krótkich trasach, ale bez przesady.
Pozdrawiam
Hubeeert - 10-04-2006, 22:44
Misfire moż ebyć spowodowany oprócz świec i kabli oraz cewki równiez nieszczelnością w dolocie oraz słabą kompresją i źle ustawionymi zaworami z tego c pamiętam.
Tu pisałem jako SEMP z kiepuczim na ten temat - poczytaj -> http://mitsubishi.webserw...7647&KW=misfire
Anonymous - 18-04-2006, 20:58
To chyba jednak paliwo. Po trzecim resecie zatankowalem BP98 i po przejechaniu tys. km jeszcze się nie zapaliło check engine. Tak czy inaczej żegnam się z tą stacją Shella.
|
|
|