Carisma - Techniczne - [Cari 1.9TD] Brak mocy
tadeusz - 15-04-2008, 17:16 Temat postu: [Cari 1.9TD] Brak mocy Witam. Mam pytanko, w mojej carismie 1,9TD z 97 nie ma buta, jeśli chodzi o pracę silnika to nie mam zarzutów,tylko przy wolnych obrotach ma czasami drgania.
Jadąc w trasie jest strasznie mułowaty, trzeba dobrze depnąć, by się rozpędził do 120 km/h,więcej ciężko z niego wydusić.To co zrobiłem: wymieniłem pasek rozrządu, filtr powietrza, filtr paliwa, świece żarowe, proszę o radę, z góry dzięki!.
Przed wymianą miałem wrażenie że było lepiej, ale dużo nim nie jeździłem,może tylko takie wrażenie. Pozdrawiam.
Anonymous - 15-04-2008, 22:13
Może przy wymianie paska rozrządu źle ustawili Ci rozrząd? A jak zachowuje się na wolnych obrotach? Trzyma obroty czy przy obciążeniu drastycznie spadają? np. po włączeniu świateł, dmuchawy lub ogrzewania tylnej szyby.Jeżeli drastycznie spadają to raczej źle jest ustawiony rozrząd. Druga możliwość to LDA. Radzę zdiagnozować błędy - pozdrawiam
tadeusz - 15-04-2008, 22:41
Na wolnych obrotach po załączeniu świateł czy dmuchawy raczej nie zauważyłem spadku obrotów.
|
|
|