To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA2W 2.0] Witam

Anonymous - 15-04-2008, 20:12
Temat postu: [EA2W 2.0] Witam
Witam wszystkich jestem nowym mitsumaniakiem chociaz mitsu mam dluzszy czas i uwazam ze to super auto jednak mam pytanie odnosnie poduszek fotela czy da sie zalozyc jakies pokrowce czy nie.
Z racji tego ze mieszkam w niemcowni pytalem w roznych sklepach ale wszyscy odradzaja
Dzieki za odpowiedz .
Pozdrawiam
Marcin

czekoladka_1981 - 15-04-2008, 20:16

accord27 napisał/a:
zalozyc jakies pokrowce czy nie.

Jaka to przyczyna?

Anonymous - 15-04-2008, 21:05

Nie pytam o przyczyne tylko czy na takie fotele trzeba jakies specjalne pokrowce miec czy zwykle.
Mysle tez o konsekwencjach w trakcie wypadku , co sie stanie z poduszkami i czy zadzialaja.

czekoladka_1981 - 15-04-2008, 21:15

accord27 napisał/a:
co sie stanie z poduszkami i czy zadzialaja

Szyjący pokrowce sam. na 100% nieda gwarancji że po założeniu pokrowców w razie czego poduszki zadziałają prawidłowo.

Anonymous - 17-04-2008, 20:02

Dzieki za odpowiedzi ja tez odpuszczam te pokrowce tym bardziej w niemczech jak cos by sie stalo to klopoty by byly.
Pozdrawiam
Marcin

swinks_UK - 17-04-2008, 20:26

Bo są pokrowce i są "pokrowce". Na swoim przykładzie z UK powiem ci, że pokrowce na fotele ze zintegrowanymi poduchami muszą mieć jakiś certyfikat zgodności bezpieczeństwa. Poza tym są odpowiednio szyte, a zakładanie ich to dopiero udręka. Zresztą są też specjalnie dedykowane wtedy do konkretnej marki i modelu. Tak jak moje pokrowce: taki papier miały, ale cenę też miały :badgrin:
Zwykłe pokrowce są bez takich papierów, ale są tańsze, no proste w kroju.

DamianBlue - 19-04-2008, 02:18

Jak szukałem do swojego gala pokrowców to znalazłęm na alledrogo pokrowce dedykowane to siedzeń z poduchami. Posiadały certyfikat. W miejscu wystepowania poduchy materiał jest znacznie słabszy i rozrywa się w momencie wystrzelenia poduszki