To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.9DI-D] ustawienie zegarka

Anonymous - 17-04-2008, 11:36
Temat postu: [Cari 1.9DI-D] ustawienie zegarka
Mam problem z zegarkiem. nie moge go ustawic bo ciągle sam zmienia ustawienia. ustawie pochodzi chwile i sam sie zmienia. prosze o rade jak rozwiązać ten problem mam carisme 1,9 did z 2001roku
Anonymous - 17-04-2008, 12:25

O ile dobrze kombinuję on jest zsynchronizowany z RDS w radiu,
i może się sam przestawiać :)
Modelu II gen nie znam dobrze... jak się mylę to mnie ktoś poprawi.

Może radio ojca dyrektiora zakłócenia Ci robi w aucie :badgrin:

Anonymous - 17-04-2008, 13:01

Na pewno jest to RDS. Po prostu stacja którą słuchasz nie przestawiła się na czas letni :) Jeśli na wyświetlaczu komputera masz wyświetlony symbol CT, to oznacza, że radio ustawia się samo.
Anonymous - 17-04-2008, 14:00

a jest możliwośc przestawić to jakoś żeby nie brał czasu z radia? bo jakbym go nie ustawiał to zawsze godzina sie cofa na 9.
Anonymous - 17-04-2008, 19:32

Mam ten sam problem ;)

Tzn mam wrażenie że już się stacja przestawiła, ale chciałbym wyłączyć to ustrojstwo, co samo ustawia czas... bo jest to naprawdę denerwujące (spóźniłem się raz przez to cudo)

JCH - 17-04-2008, 21:50

Jest na to rada - zadzwoń do stacji, której słuchasz i powiedz niech sobie czas przestawią ;)

Jak nie zapomnę to zajrzę jutro do instrukcji i opiszę jak to przestawić, żeby zniknęło CT i zegar nie brał czasu z radia.

Anonymous - 17-04-2008, 22:04

Ja jeżdżę po śląsku/zagłębiu i jak zapodam sobie "trójkę" to mi się przestawia na prawidłowa godzinę, a jak na anty radio to o jedną do tyłu - napisałem do nich maila z petycją :)

Co do zmiany ustawień to cytując dokładnie za instrukcją dla samochodów z oryginalnym radiami Mitsubishi:
1. Wyłączyć radio.
2. Wyłączyć radio przy wciśniętym przycisku CH4.
Wyświetlany symbol CT oznacza automatyczne nastawianie, brak symbolu CT oznacza nastawianie ręczne.

Nie wiem o co chodzi :) , ale przypuszczam, że wystarczy wyłączyć radio jednocześnie z wciśniętym klawiszem Chanel 4 (lub coś podobnego). Niestety nie mam możliwości sprawdzić bo autko pojechało na przegląd klimy i gościu wykrył jakieś nieprawidłowości :| i mam do odebrania dopiero jutro.

Robson86 - 18-04-2008, 10:47

arthus napisał/a:
2. Wyłączyć radio przy wciśniętym przycisku CH4.

O ile pamietam to chyba przynajmniej w radyjku PH2000 wlaczyc radio z wcisnietym przyciskiem 4 (scan)
...3eba poprobawac :)
Pozdroo