[96-02]Colt CJ0 - colt DYMI ???
Anonymous - 17-04-2008, 13:02 Temat postu: colt DYMI ???
Witam
Jestem nowym użytkownikiem POZDRAWIAM WSZYSTKICH COLCIARZY
Mam problem z coltem. Nabyłem te auto z uszkodzonym aparatem zaplonowym. Po długich manewrach u "mechaników" udało sie doprowadzić samochód do stanu jeżdzącego (wcześniej zamulało przy wciskaniu gazu) wymieniłem świece, kable no i zregenerowałem aparat zaplonowy). Jeden z mechaników pokręcił śrubą na przepustnicy i byćmoże rozregulował. W każdym razie auto dymi i na analizie spalin wa masakrycznie przekroczone normy spalin. Moze mi ktoś podpowiedzieć co z tym zrobić?? i gdzie szukać przyczyny?
Anonymous - 18-04-2008, 12:03
Witam,
interesuje mnie zabieg ktoremu poddales swoj aparat zaplonowy... Czy wymieniles jakies konkretne czesci czy oddales do kogos z alledrogo do regeneracji? Bede wdzieczny za info.
Pozdrawiam
Marcin
docencik87 - 18-04-2008, 12:05
Strona krzyżaka o czyszczeniu przepustnicy i sprawdzenie sądy lambda
Anonymous - 18-04-2008, 16:20
no tak oddałem aparat do gościa z allegro. auto w koncu nie dlawi sie i jeździ ale po 140km/h już się nie kula. Wcześniej jakiś "mechanik" kręcil mi przepustnicą i w tej chwili nie wiem czy to wina tego aparatu, czy prrzepustnicy albo jeszcze czegoś innego. Na codzień jeżdzę dizlem a to auto jest żony no i jestem lekko zielony w temacie. Z tego co się zorientowalem to NIE WOLNO kręcić przepustnica....... ale to już po fakcie
[ Dodano: 18-04-2008, 16:21 ]
słyszałem że w Poznaniu jest dobry autoryzowany serwis mitsubishi. Czy ktoś może to potwierdzić?? będę wdzięczny
[ Dodano: 18-04-2008, 16:22 ]
słyszałem że w Poznaniu jest dobry autoryzowany serwis mitsubishi. Czy ktoś może to potwierdzić?? będę wdzięczny
|
|
|