To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Carisma 1.9TD ...

Anonymous - 17-04-2008, 20:36
Temat postu: Carisma 1.9TD ...
Carisme nabyłem od ojca w stanie prawie idealnym...plany były inne po sprzedaniu mazdy i unormowaniu się sytuacji ale tutaj wiem co mam i przy ostrym bucie spalam 7,5 litra ropy :D

Autko jest z roku 98 i ma już trochę przejechane ale silnik musi wytrzymać jeszcze rok:D.. później mam nadzieję przyjdą zmiany pod maską.Autko jest w pełnej elektryce i do niedawna na 17 calowych falgach postert...tylko tyle było zrobione z zewnątrz.

Typ nadwozia: Hatchback
Kolor: Granatowy
Rocznik: 1998
Pojemność: 1900 cm3
Moc (kW/KM): 90
Układ dolotowy Seria
Układ wydechowy Narazie tylko chromowana końcówka... w końcu to diesel...
Zawieszenie: Gwint Ralliart + yellow springs by KW
Układ hamulcowy: Tarcze i klocki ATE
Bębny i zaciski czerwone
Inne zmiany mech: ........nic istotnego :)
Felgi: 17 cali postert
Opony: Continental sport contact 205/45/17
Elektryka: Full opcja z klimą włącznie
Nadwozie: grill z wersji sport.
Wnętrze:Seria
Car Audio/Video -DVD
-Zestaw odseparowany Pionner na przód(czeka na panele niestety)
-tył półka 6x9 Pionner
-Bagażnik jakiś wzmacniacz plus JBL w skrzynce.

Plany -Zmiana jednostki centralnej w audio [zrobione]
-felga 16 cali co by autko niżej było
-tylne lampy na czerwono
-Neon pod autko w kolorze niebieskim [zrobione]
-Skórka ?:)
-Przyciemnienie całego auta najjaśniejszą czarną folią [zobione]
-Malowanie w kolorze czarnym całej budy

Są i fotki :D sprzed tygodnia kiedy jeszcze Cari była prawie seryjna ale szyby już były przyciemnione.Jeszcze na Postertach

Kolejną modyfikacją był zakup jednostki sterującej do CA a mianowicie Pioneer-a 6000UB.Zadowolony jestem niemiłosiernie. :)

Dalej w ogniu wydawania pieniędzy poszło zawieszenie i zarzóciłem sobie Gwint Ralliartu ze sprężynkami KW :) . jak autko wygląda można obejrzeć:)....tymczasowo na stalówkach.Czekam już na 16/9 cala gdzie rant w polerke a ramiona w antracyt i narazie będzie się musiało obejść bez większych wkładów.W sierpniu malowanie na czarną perłę z palety Bentley-a a konkretnie Continentala GT.. choć noszę się jeszcze z zamiarem malowania na szary metalic[perła] z tej samej palety.

Foty po założeniu zawiasu.

Dużo jeszcze przede mną wydawania ale z każdym dniem auto mi sie bardziej podoba i coraz lepiej się prezentuje.

Cezar - 17-04-2008, 20:56

No fajna ta Twoja Cari :)

ale:
SALWA napisał/a:
Elektryka: Full opcja z klimą włącznie

do full opcji brakuje climatronica :P
SALWA napisał/a:
Nadwozie: grill z wersji sport.

toc to z wersji exe, sport jest zupelnie inny :wink:

pozdro :D

Hugo - 17-04-2008, 23:45

Ładne alufelgi. I chyba za bardzo rzuciłeś ją na asfalt...
Anonymous - 18-04-2008, 01:41

eee ładnie leży :) ... a wszystko co strategiczne chroni podłużnica także problemu nie ma... narazie jedyne straty to urwany neon.. ale to nie strata bo i tak miał zostać zdemontowany :)

Mam jeszcze 3cm takze zawsze może iść niżej ;) ...

Na felgach się podniesie :)

Ps.Climatronika nie było w tych modelach z tego co mi wiadomo a co do grill-a to taką dostałem informację :D ... a jak wygląda ten z wersji sport ??:)

Juiceman - 18-04-2008, 01:53

SALWA napisał/a:

Ps.Climatronika nie było w tych modelach z tego co mi wiadomo a co do grill-a to taką dostałem informację :D ... a jak wygląda ten z wersji sport ??:)

Grill od wersji EXE, to bankowo grill sport? hmm coś jak byś wywalił te kratki w grillu i wrzucił Camaro z a4;p Zresztą ten grill to biały kruk;]
Tu link do fotki grilla
http://www.fotosik.pl/sho...9c9f25cec4b20e6
Jak Climatronika nie bylo?!

Anonymous - 18-04-2008, 03:03

w carismie przed liftem ??.. nie było :D ... chyba że ja jestem niedouczony..ale w żadnej wersji wyposażeniowej go nie znalazłem..

Mozliwe że jestem niedouczony bo ostatnio widziałem Cari ze skórką której też poszukuję :/

A grill sie niewiele różni... a już niedługo nie będzie się różnił wogóle :D :D:D

pawela - 18-04-2008, 08:48

SALWA napisał/a:
w carismie przed liftem ??.. nie było :D ... chyba że ja jestem niedouczony..ale w żadnej wersji wyposażeniowej go nie znalazłem..

Mozliwe że jestem niedouczony bo ostatnio widziałem Cari ze skórką której też poszukuję :/

A grill sie niewiele różni... a już niedługo nie będzie się różnił wogóle :D :D:D

oczywiscie ze byl w cari przed liftem prawdziwy klimatronik. Znajomi maja taka wersje -> Cari '97 GDI LS. Zadnych pokretel, tylko przyciski i spory wyswietlacz wskazujacy stan pracy uklady wentylacji.
Fotka jeszcze od sprzedajacego:

Juiceman - 18-04-2008, 12:30

A tu od mojego xD

Anonymous - 18-04-2008, 17:38

aaa no dobra dobra..ale do GDI... :D ... tam to ja rozumiem.. a w wersji TD znajdźcie takie cudo... :D ...
hermeth - 28-05-2009, 20:02

ja mam cari msx przed liftem z 97r i mam climatrinic:)
Endrjus - 29-05-2009, 00:04

Niedawno na allegro widzialem taka czerwona TD, miala klimatronik. Ładny zadbany wóz, kierownica nieprzetarta - rzadkosc w cari dieslach. :P
Chooper - 29-05-2009, 00:09

SALWA napisał/a:
aaa no dobra dobra..ale do GDI... :D ... tam to ja rozumiem.. a w wersji TD znajdźcie takie cudo... :D ...

silnik nie ma nic do klimy

climatronic był w serii w GLS i LS. W całej reszcie GL/L/GLX/LX - za dopłatą na życzenie klienta

machet - 14-10-2009, 14:19

Witam kolegę. Zglebione te Twoje Mitsu okrutnie. Fajnie wygląda :wink: Tylko nie na polskie drogi, no ale może kiedyś doczekamy się ładniejszych