Forum ogólne - Benzyna na stacjach benzynowych - Która najlepsza?
JayChyl - 17-04-2008, 23:07 Temat postu: Benzyna na stacjach benzynowych - Która najlepsza? Która z benzyn na stacjach jest waszym zdaniem najlepsza dla naszych miśków?
BP 95/98
Orlen 95/98
Shell 95/98/100
[ Dodano: 17-04-2008, 23:07 ]
Ja ogólnie tankuje na BP 98
JCH - 17-04-2008, 23:22
JayChyl napisał/a: | najlepsza dla naszych miśków | Dla mojego - ON
Juiceman - 17-04-2008, 23:37
Osobiście tankuje na JET no i BP
Większość znajomych Shell, Orlen to jedynie ropniak u nich...
Polecam zrobić ankietę do tego tematu; )
emfranc - 17-04-2008, 23:58
BP to gówno jeździłem na tym prawie pół roku dopóki nie zalałem u kumpla na prywatnej stacyjce. Spalanie spadło mi średnio o 0,7l/100km. Teraz różnie zależy gdzie mi żyd zaświeci, ale głównie Orlen w Raciborzu i Łukoil w Rybniku. Na jakość nie narzekam
Marcin-Krak - 18-04-2008, 00:03
A po co kolejny raz ten sam temat
Link 1
Link 2
[ Dodano: 18-04-2008, 00:05 ]
emfranc napisał/a: | BP to gówno |
Tzn co
Budynek - jak dla mnie jak każda inna stacja - tyle że zielona.
Paliwo hmmm jak paliwo raz lepsze, raz niekoniecznie
Tak troszkę mniej emocji, a więcej jasności w wypowiedzi
arekp - 18-04-2008, 00:16
U mnie spalanie spadlo i unormowalo sie do jednolitego poziomu od kiedy tankuje 95/98 na Lotos.
emfranc - 18-04-2008, 00:48
Marcin-Krak, przeczytaj jeszcze raz z uwagą temat... I mojego posta... Na budynku nie jeździłem, na paliwku raczej tak. Zgodzę się, że paliwo raz lepsze raz gorsze, może miałem pecha i trafiałem na to gorsze, cóż, życie. Jakie emocje? Same konkrety, jak czegoś nie rozumiemy to czytamy jeszcze raz.
Pozdrawiam
cns80 - 18-04-2008, 08:05
Ja od bardzo dawna leję tylko Shell lub Neste. Od czasu do czasu jadę na próbę na Orlen, Statoil lub BP, ale jak zwykle wypadają miernie. Colta zalewałem głównie na Neste z racji ceny. SS jeździ tylko na Shellu i co trzeci bak dostaje V-Power Diesel (czuć różnicę, nie to co w benzynowym). Na Shellowskim ON mam zecydowanie lepsze przyśpieszenia. Z resztą pisałem do nich maila i zagwarantowali mi że każda dostawa ma minimalną liczbę cetanową 55, a wynik jest do wglądu u kierownika stacji. Kiedyś sprawdziłem i liczba cetanowa wynosiła 58
Dla mnie tylko Shell
Anonymous - 18-04-2008, 09:44
Ja zalewam na shellu, z tym że stacja stacji nierówna. Na 'bytowskim' V-powerze auto zachowuje się o niebo lepiej niż na 'tczewskim' - żwawiej przyspiesza i mniej pali.
siwek - 18-04-2008, 10:39
Ja tankuje na Statoilu i jestem zadowolony
Co do jakości paliwa to na każdej stacji robia przekrety, bylo wiele badan paliw i wychodziły różne cyrki szczególnie na stacjach renomowanych bo tam wiedza ze ludzie i tak przyjada tankowac
kwestia tylko tego jak bardzo spaprza i czy sie wtedy na to lipne paliwo trafi
dotyczy to równiez gazu
Morfi - 18-04-2008, 13:05
Ja tankuje na BP w bytomiu od 4 lat i ani razu sie nie zawiodłem. Raz zatankowałem na statoilu to samochód nie chciał jechać.
Raz zatankowałem 95 na shellu w świetochłowicach i autko nie umiało odpalić . dopiero po lekkim popchnieciu zaskoczyło .
Tak wiec dalej bede tankował na BP. Aczkolwiek zatankowałem kiedyś 3 razy na stacji "Bliska" czyli Orlenie i tez nic sie nie działo
cns80 - 18-04-2008, 13:19
Morfi napisał/a: | Raz zatankowałem 95 na shellu w świetochłowicach i autko nie umiało odpalić | Od razu na stacji Ci nie odpaliło ?
Morfi napisał/a: | dopiero po lekkim popchnieciu zaskoczyło | Może za dobre paliwo
Morfi - 19-04-2008, 17:03
Od razu na stacji nie odpalilo. Przepchnołem auto 4m i zaskoczyło. Wtedy tylko dolewałem paliwka.
Było to w Hondzie CRX a nie miałem z Nia żadnych problemów.
Zdarzyło sie to raz.
Anonymous - 19-04-2008, 17:16
emfranc napisał/a: | BP to gówno jeździłem na tym prawie pół roku dopóki nie zalałem u kumpla na prywatnej stacyjce. Spalanie spadło mi średnio o 0,7l/100km. Teraz różnie zależy gdzie mi żyd zaświeci, ale głównie Orlen w Raciborzu i Łukoil w Rybniku. Na jakość nie narzekam |
Akurat Łukoil w Rybniku ma chyba najgorsze paliwo ze wszystkich stacji jakie są w ty mieście.
Wiem co mówię bo kiedyś próbowałem jeździć na paliwie z tej stacji z racji tego że jest najbliżej mojego biura a nikomu z nas nie chciało się jeździć gdzieś dalej na stację ale jak nam prawie że auta przestały jeździć to skończyliśmy z Łukoilem i problemy z firmówkami się skończyły.
emfranc - 19-04-2008, 22:49
Tankowałem na Łukoil 3 może 4x i nie miałem problemów spalanie też raczej nie wzbudziło moich podejrzeń, tym bardziej, że w Rybolu często stałem w korkach. Z ciekawości kilka razy sprawdzałem ile średnio w korku wypije - max co wzięła to 8.5l/100. Po trasie do domu (ok 50km) spalanie spadało do 4.9-5l więc nie mogę rzec złego słowa na ich paliwko. Ale nikogo nie mam zamiaru przekonywać, każdy ma jakieś swoje doświadczenia
|
|
|