Off Topic - iPlus - przez telefon
Student - 18-04-2008, 12:28 Temat postu: iPlus - przez telefon Panowie mam pytanie, może ktoś wie ile płacę z (Mb) przesyłu w momencie gdy używam modemu przez USB do laptopa wkładam do niego kartę z telefonu służbowego.
Nie mam jeszcze wykupionego abonamentu na iPLUSA tylko ściągam kasę z mojego konta telefonicznego więc jestem ciekaw ile tracę swojej kasy za przeglądanie np. naszego forum.
Nie mogę tego znaleźć na stronie PLUSA.
Wiem że mogę robić to przez telefon albo modem PCIM ale nie o to chodzi.
JCH - 18-04-2008, 12:47
0,10 zł netto za 100 KB w taryfie Biznesklasa. Zdaje się, że osobno naliczane są upload i download i nie wiem co ile taktowane.
http://www.plus.pl/oferta...amin/cennik.pdf
edit:
Opłata za każde rozpoczęte 10 KB.
arekp - 18-04-2008, 14:08
JCH napisał/a: | Zdaje się, że osobno naliczane są upload i download |
Potwierdzam, zawsze upload i download sa osobno liczone w sieciach GSM.
akbi - 20-04-2008, 09:37
Student, wykup sobie pakiety .. 50MB kosztuje 8pln netto ... dwa takie paiety wystarczaja mi na przegladanie forum w domu na ipaqu
Student - 21-04-2008, 07:20
Gdyby to był mój telefon to nie ma problemu, niestety firma sponsoruje a tutaj już obowiązują specjalne procedury i muszę czekać na "Pisma a dopiero potem aktywację usługi" więc na razie przeglądam normalnie i pewnie coś tam zapłacę EXTRA ale czego się nie robi dla przeglądanie forum.
O i jeszcze jedno" Ostatnio admin kazał Mi wywalić gierkę z laptopa " a na czy będą grały moje dzieciaki .
arekp - 21-04-2008, 09:26
Student, polecam w takim razie kupienie sobie prywatnie karty Simplus, aktywacje nowej taryfy 'nowy Simplus' a tam pakiety internetowe po 50MB. Na stronie www.simplus.pl (lub w osobnym watku o polaczeniach przez komorke) znajdziesz stawki.
|
|
|