To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Zamek klapy tylnej

Anonymous - 20-04-2008, 20:41
Temat postu: Zamek klapy tylnej
Witam

mam problem z zamkiem klapy tylnej... auto to cari 1.8 z 96r HB
Już wcześniej coś się działo .. a to cięzko było otworzyć albo zamknąć.... ale teraz już jest padaczka... już troszke sie temu przyglądałem tylko nie wiem czy ta część jest wymienialna... mianowicie jak podniesie sie klape to w klapie jest taki zameczek.. i on nie zawsze trzyma.. tzn jak się zamknie to nie powinno się jej otworzyć bez wciskania guziczka .. a ona opadnie i nie zatrzaśnie się... ta cześc jest chyba zanitowana i pewnie trzeba będzie wymienić razem z zamkiem.. a to zaraz pewnie wszystkie zamki i stacyjke..

chyba ze ktoś już przy tymsię bawił i wie jak to można rozwjązać..

pozdrawiam i czekam na odpowiedź....

P.S.

szukałem.. nie znalazłem satysfakcjonującej mnie odpowiedzi :-)

Matejko - 20-04-2008, 21:47

sprobuj podregulowac zamek, u mnie tez tak jest ze raz sie zamknie za pierwszym a raz trzeba jeszcze raz walnac
Anonymous - 20-04-2008, 22:06

a gdzie się go reguluje?? wcześniej regulowałem tym zaczepem w dolnej częsci .... ale to nic nie daje...
Matejko - 20-04-2008, 22:28

no to wlasnie mialem na mysli, sprobuj sie do niego dobrac moze jakas sprezyna strzelila, sam zamek mozna wymienic nie musisz sie martwic tym ze bebenki od zamkow tez bedzie trzeba zmienic
Anonymous - 20-04-2008, 22:39

to dobrze... bo już myślałem że przez głupi zamek w klapie będę musiał wymieniać wszystkie zamki... może jutro znajdę chwile żeby tam pomajstrować.. pozdro
Tomashi - 21-04-2008, 08:10

Podepnę się do wątku z pytaniem: jak jest różnica w "pozycji zamknięcia" zamka tylne klapy?
Chodzi o to, że jeśli wejście zamka jest w pozycji pionowej, to bagażnik jest zamknięty, ale ciekawostka: w pozycji poziomej też :rolleyes:
Jest jakaś różnica czy jak, bo nie kumam...

Anonymous - 27-04-2008, 20:59

Ja też się podczepię do tematu.
W moim (CARISMA 5 DRZWI) czy to pozycja zamknięta czy otwarta, jak się naciśnie wkładkę to zamek się otwiera.
Muszę stawiać auto na parkingu strzeżonym :evil:

Matejko - 27-04-2008, 21:48

najpierw rozebrac i popatrzec bo moze silownik dziala, a tylko drut zamykajacy spadl.
jesli nie, to prawdopodobnie padl silownik centralnego zamka - kupic uniwersalny za 10-15zl i wymienic :)

Anonymous - 29-04-2008, 17:34

Hejka
już raz byłem z tym u mechanika i złożył wszystko,ale powiedział że długo nie wytrzyma bo jest połamany plastik i trzeba będzie wymienić na nowy, nie wiem czy uniwersalny przypasuje?? :?:

Anonymous - 23-02-2009, 07:35

A i ja się podepnę.

Czy w carismie po lifcie (a i przed pewnie tak samo jest) da się otworzyć bagażnik jakąś wajchą? Jak w colcie - tam była jedna do wlewu paliwa i jedna do bagażnika. W cari nie mogę nigdzie znaleźć...
Acha - czy instrukcja obsługi jaka jest w dziale download podchodzi też do nowej cari?

Matejko - 23-02-2009, 09:40

nie mozna, a drugie pytanie to raczej nie ten dzial
wichura1 - 23-02-2009, 13:18

Instrukcję do Carismy po lifcie przygotowuje jeden z forumowiczów, poprzedniej nie zatwierdziłem, bo była niskiej jakości, a miała 400MB.