To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[04-13]Colt CZx - Dodatkowe Gniazdo "Zapalniczki" w bagażniku

looq - 22-04-2008, 21:03
Temat postu: Dodatkowe Gniazdo "Zapalniczki" w bagażniku
Przeglądając instrukcję natrafiłem na tę stronę:

Jako, że w moim aucie nie ma takowego gniazda, a chciałbym takie mieć to postanowiłem się nieco przyjrzeć tematowi.

Zadzwoniłem sobie do AutoGT z pytaniem czy można sobie takie cuś zamontować i ile to kosztuje. Niestety odpowiedź była taka, ze nie mają tego w katalogu jako opcji i po prostu nie mogą mi zamontować.

Dlatego mam pytanko, może ktoś będzie wiedział, po pierwsze czy to co usłyszałem jest prawdą ?
druga sprawa - może się ktoś orientuje, czy np w autach gdzie nie ma takiego gniazda to czy jest może instalacja pociągnięta ?
A tak w ogóle to czy macie w swoich autach takie gniazdo ?
Może macie po prostu jakieś pomysły jak zrobić żeby się w takie dodatkowe gniazdo 12V uzbroić?

Anonymous - 22-04-2008, 22:30

u mnie jest takie cuś, ale nie mam pojęcia czy kable są podciągnięte
Anonymous - 22-04-2008, 22:46

W moim autku rowniez jest to gniazko (sprawne) w bagazniku.
Pozdrawiam

looq - 22-04-2008, 22:51

lemon: Nie rozumiem Twojej odpowiedzi.
To masz w końcu gniazdo ?
bo skoro masz to nie rozumiem czemu wątpisz w istnienie instalacji.

przy okazji mogli byście napisać jaką wersje wyposażenia posiadacie ?

Anonymous - 22-04-2008, 22:59

looq napisał/a:
Nie rozumiem Twojej odpowiedzi.

gniazdko mam natomiast nie wiem czy w egzemplarzach gdzie go nie ma jest podciągnięta instalacja :)
patrzyłem też w katalogu z akcesoriami, ale nie znalazłem tam opcji na gniazdko w bagażniku może faktycznie jest tak, że jak fabryka nie zrobi to w serwisie też nie montują.
Przy okazji zapytam u lokalnego dealera i dam Ci znać

kszyho - 23-04-2008, 07:18

Witam

Moze to jest podobnie jak z halogenami czy lusterkami podgrzewanymi że instalacja elektryczna była już położona.

Pozdrawiam

Student - 23-04-2008, 07:30

Moim zdaniem instalka jest standardem więc trzeba podjechać do sklepu motoryzacyjnego i kupić krótkie gniazdo z zapalniczką np. od poloneza ATU (prawdopodobnie nie będzie pasować końcówka wtyczki ale to najmniejszy problem) trzeba tylko zobaczyć czy da się ją zamocować.
looq - 23-04-2008, 13:40

No, ja mam nadzieję, że macie rację, zresztą takie były też i moje przypuszczenia, ale zanim zabiorę się za rozbieranie "plastików" chciałbym jednak mieć pewność, ze instalacja tam będzie po ich zdjęciu.

przy okazji, tak to u mnie wygląda:

tomekrvf - 26-04-2008, 12:07

looq napisał/a:
le zanim zabiorę się za rozbieranie "plastików" chciałbym jednak mieć pewność, ze instalacja tam będzie po ich zdjęciu.

Powinna być. Jak te gniazdo jest w akcesoriach to nie może występować razem z wiązką elektryczną bagażnika.