Problemy techniczne - Stukot zawotków
Anonymous - 12-04-2006, 20:04 Temat postu: Stukot zawotków Od paru dni coś zaczyna mi się dziac z eaglem (4G630) .W miarę jak się ociepla na dworzu to po nagrzaniu silnika spada ciśnienie oleju i przy obrotach ok. 900 obr /min zaczyna mi strasznie trajkotac pod przykrywą klawiatury jeżdżę na oleju texaco 10W40 .Jaka może byc tego przyczyna , za żatki olej czy niskie ciśnienie, sam już niewiem czego się czepic . Dlatego też proszę szanowne forum o pomoc.
kochajj - 12-04-2006, 21:10
popychacze hydrauliczne... tylko wymiana... koszt około 45-65zł/szt
jak uda sie zlokalizowac który to mozesz wymienic... moze stukac kilka więc lepiej wymienić komplet...
Anonymous - 12-04-2006, 21:27
Mam jeszcze jeden komplet popychaczy , czy pomoże uprzednie wymoczenie ich w ropie a później wymiana , są zdaje się z nowszego silnika
[ Dodano: 15-04-2006, 06:23 ]
Więc na dzień dzisiejszy mogę opisac mój przypadek stukających popychaczy . Diagnoza wyglada następująco , jeden zwałków wyważających wypluł środkową pasewke poczym spadło oczywiście ciśnienie oleju następstwem czego zaczeły stukac popychacze (podobno jest to dośc częste w tych silnikach) Zalesane jest umocowanie dodatkowe panewek przez dokręcenie ich śruba w bloku z lekkim nawierceniem w panewce . Byc może moja porada kiedyś komuś się przyda.
|
|
|