Problemy techniczne - Remont Lancer IV
Havoc - 23-04-2008, 22:56 Temat postu: Remont Lancer IV Co prawda zamierzam sprzedać swoje nowe auto, ale jednak myślę, też o remoncie, bo parę rzeczy jest do wymiany.
Z koniecznych to na razie potrzebuję amorów na tył.
W jakich sklepach na necie szukać? Wszystko co udało mi się znaleźć to amory do roczników 92 i górę, lub takich poniżej 88roku.
Filtry paliwa i powietrza. Są jakieś "lepsze i gorsze"? Czy też brać jak leci?
Chciałbym zamontować elektrykę do szyb. Jest w ogóle możliwość zrobienia tego w domowym zaciszu? Jeżeli tak to w jaki sposób? Moglibyście mnie jakoś pokierować, może jakiś art w sieci?
Kolejny problem to wycieraczki. Zdaje się, że tulejki czy jak by to tam nazwać można, w każdym razie 'zawiasy' są wyrobione, całe ramię wycieraczki lata jak chce, przez co wpada w rezonans i trzepie się po szybie nieznośnie :/ Dot. to głównie przodu, tył jak Cię mogę jeszcze...Co z tym zrobić? W warsztacie powiedzieli mi, że nie wiele da radę, trzeba by cały system pod szybą zmieniać, mocowania itd...?
I najważniejsze pytanie. Patrząc na tył Lancerka widzę zderzak...a pod nim kawał karoserii. Da się tą dolną blachę wymienić? U mnie jest cholernie skorodowana, i gdyby dało radę po prostu przełożyć z innego to super
Hubeeert - 23-04-2008, 22:57
Havoc, jaki silnik?
Robson86 - 23-04-2008, 22:58
Havoc napisał/a: | W jakich sklepach na necie szukać? |
a moze w Inter-Car'ze ze znizka klubowa wyjdzie taniej
Pozdroo
Havoc - 23-04-2008, 22:59
90rocznik, silnik 1500cm3, dokładnych oznaczeń nie jestem w stanie podać, może że da się wyczytać pod maską?
[...nie zdążyłem dopisać posta a już 2 odpowiedzi...wow! thx za reakcje ]
edit:
odnośnie inter-car, znalazłem tam amory za 120zł...jednak w opisie jest "amortyzator"...chodzi o jedną sztukę? Do takiego staruszka muszę wydać 250zł na 2amorki? Zaczyna mnie to przerażać
Hugo - 23-04-2008, 23:43
Havoc napisał/a: | znalazłem tam amory za 120zł...jednak w opisie jest "amortyzator"...chodzi o jedną sztukę? | Niestety tak. Amortyzatory do każdego Mitsubishi są drogie.
Hubeeert - 23-04-2008, 23:55
Havoc napisał/a: | 90rocznik, silnik 1500cm3, dokładnych oznaczeń nie jestem w stanie podać |
C62A - oznaczenie modelu a silnik to 4G15.
Havoc napisał/a: | odnośnie inter-car, znalazłem tam amory za 120zł...jednak w opisie jest "amortyzator"...chodzi o jedną sztukę? Do takiego staruszka muszę wydać 250zł na 2amorki |
Ceny częsci w IC nie są wygórowane. Poza tym nie wiem czy do innych marek będziesz miał tańsze amortyzatory. Nie sądzę.
Polecam KYB lub inna nazwa tego samego to Kayaba.
Co do wycieraczek - tulejki mozna dostać a cały mechanizm nie powinien być zbyt drogi w używce.
Elektryka szyb - oryginał najlepszy.
Havoc - 28-04-2008, 11:50
Amory kupione, Kayaba. Tyle, że znowu moje laictwo wyszło na wierzch Nie kupiłem sprężyn, a chyba byłoby warto co?
Tj. teraz tak. Powiedzcie mi czy warto znowu pchać się w KYB albo coś innego markowego, czy wystarczą jakieś tańsze sprężynki?
Hubeeert napisał/a: | Elektryka szyb - oryginał najlepszy. |
A zrobienie tego na wzór oryginału jest możliwe i stosunkowo niedrogie? Czy np. znaleźć szrot z takim Lancerem i całe boczki drzwi z instalacją sobie wymontować? ;]
Hugo - 28-04-2008, 12:09
Havoc napisał/a: | Nie kupiłem sprężyn, a chyba byłoby warto co? | Nie wdawaj się w koszty. Jak nie są pęknięte to zostaw stare. Havoc napisał/a: | Czy np. znaleźć szrot z takim Lancerem i całe boczki drzwi z instalacją sobie wymontować? ;] | Tak najlepiej.
Havoc - 01-05-2008, 15:28
Mam jeszcze pewne pytanko. Czy normalnym jest, że przy starcie silnika zapala się Check Engine? Po 5sekundach gaśnie już. Podczas jazdy się już nie pojawia.
I czy znacie odpowiedź na moje pytanie odnośnie zderzaka tylnego? Cały tył od zderzaka w dół (ze światłem cofania i przeciwmgielnym) jest wymienny czy tylko "zderzak właściwy" że tak nie fachowo się wypowiem.
Anonymous - 01-05-2008, 16:49
Havoc napisał/a: | Mam jeszcze pewne pytanko. Czy normalnym jest, że przy starcie silnika zapala się Check Engine? Po 5sekundach gaśnie już. Podczas jazdy się już nie pojawia. | Tak właśnie powinno być. Mała uwaga: powinieneś przekręcić kluczyk, poczekać, aż zgaśnie CE i dopiero włączyć silnik. Jest to związane z tym, że komputer dokonuje szybkiej diagnostyki. Jeśli wszystko jest w porządku, CE gaśnie.
Havoc - 01-05-2008, 23:28
Oo widzisz. O tym nie wiedziałem. No to tak będę odpalał teraz.
[ Dodano: 17-05-2008, 09:53 ]
Mam pewien wyciek oleju... Chyba z uszczelki pod głowicą. Trzeba się zająć uszczelką czy coś innego robić? Zrobić zdjęcie czy mniej więcej ma ktoś pojęcie o co mi chodzi (ja sam nie bardzo chyba wiem).
|
|
|