Carisma - Techniczne - Dziwny stukot w silniku
Anonymous - 24-04-2008, 12:01 Temat postu: Dziwny stukot w silniku Witam, czy mógłby mi ktos pomóc. Mam problem kupiłem autko (Carisma GDI 98r) pod koniec marca tego roku od gościa który mieszkał jakies 100km ode mnie.
Pojechałem zobaczyłem, ocena b.dobra zadbany i wogóle tylko brać oczywiście była jazda próbna, silnik bez wycieków stuków poprostu rewelka duzo czytałem i wiedziałem na temat tego sprzetu więc nacisk raczej na jego wygląd. No i po paru godzinach doszło do transakcji wróciłem nim do domu po drodze tez jak niby nic zadnych stuków poprostu cieszyłem się z dobrego zakupu. No ale po paru dniach zabrałem sie za wymiane oleju, bo dawno nie był wymieniany no i filtry oczywiście. No i co najwazniejsze to dla bezpieczeństwa wymieniłem rozrząd (kompletny) kupiony z górnej pułki (lepiej na tym wiadomo nie oszczędzać). No i ja wiem zaraz po wymianie tego po uruchomieniu silnika i przejechaniu kilometra-dwóch zaczął wydobywac się dziwny klekot z silnika mówiono mi ze to mogą sie odzywać hydro popychacze ale że wczesniej koles mógł wlac jakiegos doktorka wiec troszke to uszczelniło a po wymianie oleju wyszło szydło z worka
Czy mógłby mi ktos pomóc co mam robić czy cos wymienić, za co tu się zabrać
Z góry wielkie dzieki
Juiceman - 24-04-2008, 14:49
Nie ten dział Carisme mamy wyżej . Stukanie normalka ; ) możesz zalać doktorka (cały temat jest poswiecony ceramizerowi ; ) lub wymienić popychacze (jeśli masz pewność, że to one) koszt ok 1200zl.
cns80 - 24-04-2008, 15:00
Albo sprawdzić czy rozrząd jest poprawnie ustawiony.
A temat faktycznie nie do tego działu.
Pewnie zaraz mody przeniosą
TRUTIL CARI GDI - 26-04-2008, 08:58
klekotanie to nie normalka w GDI nie moge sluchac juz tych glupot co pisza na temat tego silnika. Ja walczylem z klekotaniem bardzo dlugo doszlo do tego ze kupilem nowy silnik, poskładali mi wszystko kupilem nowy olej wszytkie plyny i moge zaprosic wszystkich aby posluchali mojego silnika jesli wogole cos uslysza:)))))))))) moj koszmar sie skonczyl. Silnik GDI chodzi tak cichutko ze nie moge w to uwierzyc pozdrawiam
|
|
|