Carisma - FAQ - [Cari 1.9DI-D] Akumulator- demontaż , wyjmowanie
slawek st - 25-04-2008, 20:25 Temat postu: [Cari 1.9DI-D] Akumulator- demontaż , wyjmowanie Może to trochę dziwne pytanie ale jak wyjąć akumulator z DiD 2003. Jest mocowany jakąś plastikowa obejmą ( u podstawy akumulatora), jak zdjąć to mocowanie aby swobodnie wyjąć akumulator. Proszę o podpowiedź.
PS. Brak mi pojęcia czy tam się coś odkręca, czy może wygina. Jest taki uchwyt przy podstawie akumulatora po lewej stronie patrząc od przodu auta. Nie chcę uszkodzić mocowania, pomóżcie.
koneser2005 - 01-02-2012, 21:56
Panowie - podbijam temat - przyszły mrozy, a w połączeniu z ciemnością na dworze nie są to sprzyjajace warunki do rozwikłania łamigłówek (zwłaszcza jak ma się takie wielkie dłonie jak ja + rękawice).
Jeśli ktoś by miał wiedzę w tym temacie lub ciepły garaż w którym mógłby sprawdzić - byłbym zobowiązany.
morgan28b - 21-11-2012, 12:07
Witam. Też bym się dokładnie dowiedział. Poprzedniej zimy rozładowałem akumulator (włączone światła) i dopiero po jakichś 4 godzinach dałem radę jakimś cudem odpiąć tą plastykową spinkę żeby wyjąć akumulator do naładowania. Teraz przydażył mi się podobny problem (światełka) i za nic nie mogę tej spinki odpiąć. Odpalić Cari pomogło TAXI i magiczne kabelki.
|
|
|