[XX-92]Lancer C6x i starsze - tarcze
Anonymous - 26-04-2008, 08:14 Temat postu: tarcze siemka.Pytanie czy przy wymianie hamulców przednich a właściwie ich tarcz w misiu Lancer 1,8D 1990r. trzeba ruszac łożyska na piastach??????????
krzychu - 26-04-2008, 14:56
Znaczy konkretnie tego modelu nie znam ale wydaje mi sie ze wszedzie tak jest ze jest piasta przykrecona sruba od lozyska a tarcze trzyma tylko taka mala srubeczka wiec wystarczy ja wykrecic i tarcze mozna wybic mlotkiem (jeszcze zacisk trzeba odkrecic) albo sama zejdzie (bo tak to ją szpilki od kola trzymia)
Krzychu
londolut - 26-04-2008, 17:14
lelo_di napisał/a: | czy przy wymianie hamulców przednich a właściwie ich tarcz (...) trzeba ruszac łożyska na piastach? | Nie trzeba. Łożyska są daleko od tego co Ty planujesz. Tarcza jest przykręcona na śrubach do piasty.
josie - 26-04-2008, 19:29
londolut napisał/a: | Nie trzeba. Łożyska są daleko od tego co Ty planujesz. Tarcza jest przykręcona na śrubach do piasty. |
Tarcza jest przykręcona na śrubach do piasty, żeby od piasty ją odkręcić trzeba piastę wyjąć ze zwrotnicy, elementem łączącym są łożyska.
Czasem wystarczy poszarpać za piastę i wyjdzie (u mnie tak było) a czasem trzeba uwolnić półoś z piasty i wydumanym ściągaczem zakładanym na mocowania sworznia i amortyzatora w zwrotnicy ściągać (tak robiliśmy u Krzyżaka)
|
|
|