LPG - sekwencja
Anonymous - 26-04-2008, 10:23 Temat postu: sekwencja Witam wszystkich Mitsumaniaków:)
W srode zakładam instalacje gazową STAG300,mam pytanie a raczej prośbe czy możecie mi podpowiedzieć czy coś mam wymienić po założeniu instalacji typu świece ,przewody itp...i jak najlepiej dbać o instalacje z mojej strony...???Z gory dziekuje i serdecznie wszystkich pozdrawiam
danek2327:)
Wook@sH - 26-04-2008, 14:36
Świece i przewodu wymień przed założeniem, jeżeli są w stanie kwalifikującym do wymiany, lub mają spory przebieg. Ułatwi to "gazownikowi" regulację gazu.Naomiast jezeli wszystko jest ok to póki co nie powinno być problemu. Tak samo się to tyczy filtra powietrza.
Marcino - 26-04-2008, 21:27
Wook@sH napisał/a: | Świece i przewodu wymień przed założeniem, jeżeli są w stanie kwalifikującym do wymiany, lub mają spory przebieg. Ułatwi to "gazownikowi" regulację gazu.Naomiast jezeli wszystko jest ok to póki co nie powinno być problemu. Tak samo się to tyczy filtra powietrza. |
Ja bym nie kombinował za bardzo. Mysle ze jak bedzier porzadny zakład motował lPG to oceni stan swiec i układy zapłonowego. Po co mieszac kiedy jest dobrze i na LPG moze być tez dobrze. Co do filtra powietrza to standardowo chyba co 30 tys, ale jak jest brudny lyb nie wiesz ile przejechane to wymienic. Zreszta to jedna z pierwsztch reczy jak olej rozrzad i filtry...
Wook@sH - 26-04-2008, 23:13
Dlatego tez napisałem.... "Natomiast jeżeli wszystko jest ok to póki co nie powinno być problemu.ę"
|
|
|