[XX-92]Colt C50 i starsze - Potrzebny pomysł na założenie tylniego zderzaka
Anonymous - 26-04-2008, 15:00 Temat postu: Potrzebny pomysł na założenie tylniego zderzaka Siemanko
Jak w temacie potrzebna rada. Kupiłem zderzaki od Gti do swojego miśka, pomalowałem i zawiesiłem tylko przedni, ponieważ okazało się że tylne wzmocnienie zderzaka jest mocno przeżarte rdzą i sie sypie. A znalezienie tego wzmocnienia graniczy z cudem podobnie jak same zderzaki. wzmocnienie to nie jest niestety takie jakie mam w swoim miśku, zresztą jest przyspawane do zderzaka. Może macie jakiś pomysł jak sprawić żeby zderzak pojawił się tam gdzie powinien. Dzięki za pomoc.
Anonymous - 26-04-2008, 15:10 Temat postu: Re: Potrzebny pomysł na założenie tylniego zderzaka
MitsuMan napisał/a: | Siemanko
Jak w temacie potrzebna rada. Kupiłem zderzaki od Gti do swojego miśka, pomalowałem i zawiesiłem tylko przedni, ponieważ okazało się że tylne wzmocnienie zderzaka jest mocno przeżarte rdzą i sie sypie. A znalezienie tego wzmocnienia graniczy z cudem podobnie jak same zderzaki. wzmocnienie to nie jest niestety takie jakie mam w swoim miśku, zresztą jest przyspawane do zderzaka. Może macie jakiś pomysł jak sprawić żeby zderzak pojawił się tam gdzie powinien. Dzięki za pomoc. |
Tego dokupionego przez ciebie (Gti), czy chodzi o mocowanie zderzaka (jako czesc "glownego" samochodu)?
Anonymous - 26-04-2008, 15:19
no tego z Gti się sypie tamten jest ok. Tylko że z tego co się orientuję to wzmocnie tego który jest teraz założony nie pasuje do tego z Gti
Anonymous - 26-04-2008, 15:28
Hmm... A moze da sie jednak jakos dopasowac to od oryginalnego zderzaka? Ja nie mam Colta, wiec nie wiem, jak dokladnie wyglada to mocowanie, ale moze da sie cos dostosowac z innego modelu samochodu?
A jak nie, to pozostaje chyba tylko wprowadzenie w ruch gumowki i spawarki...
Anonymous - 26-04-2008, 15:30
może i można tylko właśnie z jakiego?? Poza tym spawarka nie gra roli bo zderzak z Gti jest z tworzywa sztucznego:(
Anonymous - 26-04-2008, 15:42
Hmmm... No to ja juz, niestety, nie jestem w stanie pomoc.
Ale zycze owocnych poszukiwan zamiennika/dobrego pomyslu!
Anonymous - 26-04-2008, 18:35
witaj popytaj ludzi o "SIKAFLEX"JEŚLI TO ZNAJDZIESZ TO NIE MA LEPSZEGO KLEJU DO PLASTIKU
PiotrekSL4 - 26-04-2008, 18:59
bobas napisał/a: | witaj popytaj ludzi o "SIKAFLEX"JEŚLI TO ZNAJDZIESZ TO NIE MA LEPSZEGO KLEJU DO PLASTIKU |
Sprawdzałes to?? Bo ja wlasnie poszukuje dobrego kleju do plastiku. Zamierzam przykleić na stałe lotke pod przedni zderzak do mojego Lancerka. Czyli klej musi wytrzymać wszystkie warunki atmosferyczne, brud i drgania.
Na forum polecają klej do szyb, aby skleić plastik. Co sądzicie??
Anonymous - 26-04-2008, 19:36
Ja bym klejom w tym przypadku w ogole nie ufal... Przy wyzszych predkosciach moze odpasc.
Za to, jak przykleisz na slabszy, to po wjechaniu w kraweznik tylko odpadnie i sie nie uszkodzi!
PiotrekSL4 - 26-04-2008, 23:01
Tekki326 teraz mam przymocowaną tą lotkę na nity. Jako że mam srebrne auto nity nie rzucają sie tak w oczy. Jednak nie wygląda to zbyt estetycznie. Wiec wolałbym tą lotkę jakoś przykleić. Macie jakieś inne propozycję?? Mam gdzies fotki tej lotki to jak znajdę to zamieszcze.
Anonymous - 26-04-2008, 23:45
A moze jakies ozdobne, np. czarne, srubki? Mam na mysl takie, jakie sa nieraz ozdoba "wypasionych" felg... - jak tutaj: http://www.tuning.jedrasik.pl/felgi/h147.jpg
Jakby umiescic je jeszcze gdzies przy tylnym zderzaku i progach, ew. dodac jeszcze jakies inne czarne dodatki, to mogloby to naprawde ladnie sie prezentowac... Szczegolnie przy mocno przyciemnionych szybach - a widze, ze takie juz masz.
londolut - 27-04-2008, 00:46
PiotrekSL4 napisał/a: | Na forum polecają klej do szyb, aby skleić plastik. Co sądzicie?? | Daj klej do szyb i od wewnętrznej strony śruby, To najpewniejsze połączenie.
PiotrekSL4 - 27-04-2008, 09:41
tekki326 napisał/a: | Szczegolnie przy mocno przyciemnionych szybach - a widze, ze takie juz masz. | He.
Nie nie Tekki326. Te ciemne szybki które mam na zdjęciu to tylko tak komputerowo zrobione....
Anonymous - 27-04-2008, 09:49
Aaa... Ale wystarczy wrzucic jeszcze jakis czarny akcent (klamki, polakierowane felgi, jakis wlocik powietrza, grill itp.) i bedzie mimo wszystko sie ladnie prezentowac...
No, i zawsze mozna zrobic je w kolorze nadwozia, jako mnij rzucajacy sie w oczy detalik.
PiotrekSL4 - 27-04-2008, 12:51
tekki326 napisał/a: | No, i zawsze mozna zrobic je w kolorze nadwozia, jako mnij rzucajacy sie w oczy detalik. |
o tym to nie pomyslalem. Ale to zawsze jakies wyjscie z sytuacji. Dzieki. Na razie jednak musze jeździc z nitami bo czasu nie mam żeby troche podłubać przy autku.
|
|
|