Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] 2.5V6 Kombi - proszę o ocenę
Anonymous - 28-04-2008, 20:41 Temat postu: [EAx 97-04] 2.5V6 Kombi - proszę o ocenę Witam,
Przymierzam się do zmiany autka, niewiele wiem o japończykach ale wygląd Galanta jest absolutnie fenomenalny. Prosze o ocenę tego ogłoszenia: http://www.najauto.pl/ogloszenie/235077/ - nie znalazłam ani lepiej wyposażonego ani młodszego ale pytanie czy jest tak jak właściciel twierdzi?
macia - 28-04-2008, 21:47
Linda napisał/a: | czy jest tak jak właściciel twierdzi? |
Ooo, tego to nie wie nikt W każdym razie co do wyposażenia wszystko się zgadza Co do faktycznego stanu i historii, to trzeba by sprawdzić. Przede wszystkim bardzo słabe zdjęcia, niewiele można na ich podstawie powiedzieć. Poproś o lepszej jakości foty, w tym wnętrza a także komory silnika, to powiemy więcej
Anonymous - 29-04-2008, 07:27
ludzie robia dziwne akcje sprzedaja fure po zainwestowaniu okolo 4 tysi w czerwcu 2007 przeciez ten wydatek sie nie zwrocil jeszcze no i CB radio jeszcze na to...
ale ogolnie chyba nie ma sie czego czepiac . pytanie jak w realu to sie ma do ogloszenia
t.o - 29-04-2008, 11:44 Temat postu: Re: 2.5V6 Kombi - proszę o ocenę
Linda napisał/a: | Witam,
Przymierzam się do zmiany autka, niewiele wiem o japończykach ale wygląd Galanta jest absolutnie fenomenalny. Prosze o ocenę tego ogłoszenia: http://www.najauto.pl/ogloszenie/235077/ - nie znalazłam ani lepiej wyposażonego ani młodszego ale pytanie czy jest tak jak właściciel twierdzi? |
Z samych zdjęć wporzo,
jak już będziesz oglądać na żywca to pomacaj tylne nadkola, bo to standard, że "lecą"
Nathan - 06-05-2008, 20:59 Temat postu: [EAx 97-04] 2.5V6 Kombi - proszę o ocenę Witam wszystkich,
Linda, czy mogłabyś dać znać jaki jest finał sprawy z tym Galem? Czy oglądałaś go "na żywo"? Pytam, bo mnie ten samochód też bardzo zainteresował.
Będę wdzięczny za jakieś info w tej sprawie
Pozdrawiam
Anonymous - 07-05-2008, 22:29
wlasnie chetnie cos poczytam o nim tez mam takaie mazenie o wlasnym rekinku
koza - 08-05-2008, 00:08
Mój jest identyczny oprócz koloru i koloru tapicerki ja mam jasna(Szwajcar)
Nie doczytałem Automat?
Jeśli tak to polecam.
Wszystko jest jak napisał sprzedający.
Jedna rzecz to nie wiem czy są to felgi z tego rocznika.
Aha auto z VIN-u będzie pewnie 2001 lub 2000.
Sprawdź koniecznie zawieszenie i rozrząd(kiedy wymieniany).
Ładny
pzdr koza
Nathan - 08-05-2008, 00:37
Dzięki za sugestie. Niestety, nie jest to automat (też ubolewam)
Pozdrawiam
kamil73-73 - 11-05-2008, 00:11
Daj spokój z tym automatem za mało koników ,z manualem można dużooooo dużoooooooo więcej-człowiek+maszyna=1 pełna kontrola
Nathan - 11-05-2008, 23:28
kamil73-73 napisał/a: | Daj spokój z tym automatem za mało koników ,z manualem można dużooooo dużoooooooo więcej-człowiek+maszyna=1 pełna kontrola |
Pewnie masz sporo racji, ale wiesz, ja jestem już po czterdziestce, więc pełna kontrola tego rodzaju aż tak mnie nie kusi Jak mówili kiedyś w pewnej reklamie: "Nie muszę już nic nikomu udowadniać" - pełny luzik.
A automat, zwłaszcza w Galancie, to w opinii wielu użytkowników, doskonałe rozwiązanie.
Pozdrowionka
Anonymous - 12-05-2008, 18:03
Byłam obejrzeć tego galanta wraz z dwoma Panami (znacznie lepiej się znają na autach)
Wnioski moje i facetów:
- Samochód naprawdę w świetnym stanie - jeśli tak wygląda tapicerka po 200 tys km to ile mają przejechane te ze sladami zużycia - bo ta wygląda na nową
- Wszystko działa w autku bez zarzutu. Jeździ rewelacyjnie, nic nie stuka, piszczy itd. Wygląd rewelacyjny. Opony mają bieżnik który wygląda bardzo ładnie ale trochę huczy i mają tylko 4 - 5 mm bieżnika
- Opony zimowe wyglądają na prawie nowe ale są na zwykłych felgach a nie aluminiowych
- Pali się kontrolka od silnika - byliśmy na komputerze w serwisie i okazuję się że jakaś sonda czy coś źle działa. Mechanik sugerował nie ruszać - bo na gazie podobno i tak za chwilę będzie to samo
- Samochód miał uszkodzony tylny zderzak i klapę bagażnika. Właściciel pokazał mi zdjęcia sprzed naprawy i nie było to nic grożnego ale nie jest 100% bezwypadkowy
- Antena cb bardzo długa i niepraktyczna przy otwieraniu bagażnika
Rzeczywiście są wszystkie dodatki do samochodu: siatka, roleta do bagaznika, etui Mitsubishi na dokumenty, książka serwisowa, dodatkowe kluczyki. Niektóre to drobiazgi ale sprawiają miłe wrażenie.
Według właściciela:
Autko miało wymieniany kompletny rozrząd w maju ub. roku - przejechane parenaście tys km
Klimatyzacja nabijana i odgrzybiana w sierpniu
Całe sprzęgło wymieniane teraz w styczniu
Niestety cena prawie nie do negocjacji - tylko dlatego jeszcze go nie mam Zamiany też właściciel nie chce. Twierdzi że i tak sporo obniżył cenę od poprzedniego ogłoszenia
Jeśli uda mi się sprzedać swój samochód a ten jeszcze będzie na sprzedaż chetnie go kupię
Nathan - 12-05-2008, 22:12
Dziękuję za tak wyczerpującą odpowiedź.
Pozdrawiam
|
|
|