To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Wyciek oleju

Anonymous - 29-04-2008, 23:02
Temat postu: Wyciek oleju
Witam wszystkich już od pół roku jeżdżę moją cari i zauważyłem ze z tyłu silnika jest jakiś wyciek oleju byłem u mechanika a on na to ze to jest silnik Reno i ze to nic dziwnego. Ale mi sie wydaje ze to nie to czy może ktoś miał taki problem co zrobić czy tak jeździć czy szukać przyczyny.
maxwell61 - 29-04-2008, 23:29

kurcze DIDy to francuzy??? pierwsze słyszę...a wyciek skąd jest dokładnie?
Anonymous - 30-04-2008, 06:27

kteos napisał/a:
ze to jest silnik Reno i ze to nic dziwnego

To nie jest tłumaczenie,zapewne mechanik nic nie wie o dieslach.Musi być jakaś przyczyna!!U mnie jest tak samo i dzisiaj jadę do mechanika niech szuka przyczyny.A z tyłu jest niestety turbinka!!A to może byc poważny wydatek.Jak coś się dowiem to napiszę.

Anonymous - 30-04-2008, 06:56

po pierwsze zmień mechanika...
po drugie. umyj silnik i często zaglądaj, gdzie pojawia się wyciek oleju
Wcale nie musi cieknąć z tyłu.
Pozdrawiam...
Wiele problemów możesz rozwiązac sam, a nie polegac na pseudo-mechanikach..

Anonymous - 04-05-2008, 20:56

No dzięki koledzy za podpowiedzi muszę właśnie tak zrobić umyć silnik i sprawdzić ale na moje oko to turbina na moje szczęście jest sucha gdzieś leci ale nie wiadomo gdzie wydaje mi sie ze gdzieś z góry jak zrobię dam znać Pozdrawiam jak macie jeszcze jakieś pomysły to słucham :)
Anonymous - 05-05-2008, 10:53

Poczytaj tu:
http://www.mitsubishi-gra...f953effe#307244

gulgulq - 05-05-2008, 12:21

odkręc plastikowąpokrywa z silnika i opacz czy to czasem gdzies z gory nie leci
Anonymous - 05-05-2008, 18:48

No tak ale panowie i Panie u mnie ten wyciek jest taki delikatny ze nie zostaje plama na chodniku jak cari postoi a górna plastykowa osłonę zdejmowałem i nie widać tan wycieku wiec to nie z pod pokrywy za to z tyłu silnika jest zachlapane i to od samej góry aż na wgłębieniach skrzyni gromadzi sie trochę oleju wiec ten wyciek musi być gdzieś z góry muszę sie wybrać do jakiegoś mechanika niech to obejrzy Pozdrawiam.
Anonymous - 06-05-2008, 11:27

Jak z góry to może jednak (niestety)coś z turbinki cieknie.