Chcę Kupić Space Stara - [MSS ALL] Zastanawiam się nad kupnem Space Stara
Anonymous - 01-05-2008, 18:44 Temat postu: [MSS ALL] Zastanawiam się nad kupnem Space Stara Gdzie umieścić pytanie o Mitsu Space Stara? Bo nie ma takiego podforum jak "Chcę kupić Space Stara", więc może tu zapytam:
http://moto.allegro.pl/it...w_tvnturbo.html
Czy sprzedawcą jest może jakiś klubowicz? Jaki jest rozstaw śrub w kółkach - 5 x 114,3? Na co zwrócić szczególną uwagę przy oględzinach?
J.
JCH - 01-05-2008, 19:17
Jacho napisał/a: | Gdzie umieścić pytanie o Mitsu Space Stara? Bo nie ma takiego podforum jak "Chcę kupić Space Stara" | Bo jest podforum Kupię/Sprzedam i tam przeniosłem Twój temat.
Rozstaw śrub to 4 x 114,3.
To jest 1.8 GDI więc poczytaj sobie wszystko o GDI w dziale Carismy.
Robson86 - 01-05-2008, 19:18
Jacho napisał/a: | Jaki jest rozstaw śrub w kółkach - 5 x 114,3? |
tak
Jacho napisał/a: | Na co zwrócić szczególną uwagę przy oględzinach? |
na "cykanie" silnika, to jest silnik z bezposrednim wtryskiem benzyny i jego charakterystyczna cecha jest delikatne cykanie na zimnym silniku, gdy jest cieply powinno ustac Cykanie rowniez nie moze byc za glosne
Sprawdz czy byl okresowo serwisowany w dobrych warsztatach -bo ten silnik lubi byc serwisowany przez osoby znajace sie na rzeczy Sprawdz na jakim jezdzi oleju -gestosc itd, czy na biegu jalowym 3ma rowno obroty-jesli nie to prawdopodobnie do czyszczenia bedzie przepustnica,
i ogolnie snan zgrzewow nadwozia i podwozia, czy ma rowne szczeliny miedzy blachami, czy jest zadbany czyli standart
Ze zdjec nie mozna do niczego sie przyczepic
Pozdroo
Anonymous - 01-05-2008, 20:16
JCH, Robson86, dzięki
To w końcu 4 czy 5 x 114,3?
A jeśli auto jest na normalnych niemieckich tablicach, to znaczy, że oprócz tej ceny (załóżmy, że uda się shandlować do 16500 zł) trzeba jeszcze cło zapłacić? Jakie będą koszty rejestracji - orientacyjnie - 1500-2000 złotych (500 zł sama karta pojazdu, a jeszcze tłumaczenie dokumentów i sama rejestracja 180 zł)?
J.
Hubeeert - 01-05-2008, 21:33
JCH napisał/a: | Jacho napisał/a: | Gdzie umieścić pytanie o Mitsu Space Stara? Bo nie ma takiego podforum jak "Chcę kupić Space Stara" | Bo jest podforum Kupię/Sprzedam i tam przeniosłem Twój temat.
Rozstaw śrub to 4 x 114,3.
To jest 1.8 GDI więc poczytaj sobie wszystko o GDI w dziale Carismy. |
Pytanie o SSa umieścić w dziale Space Star.
Anonymous - 01-05-2008, 21:39
Hubeeert napisał/a: | Pytanie o SSa umieścić w dziale Space Star. |
Teraz to mi sami przenieście
J.
Hubeeert - 01-05-2008, 23:28
Jacho, przeniesione już przed napisaniem mojego posta
Robson86 - 02-05-2008, 11:35
Jacho napisał/a: | To w końcu 4 |
4x 114,3
Pozdroo
cns80 - 03-05-2008, 17:23
Jacho napisał/a: | Gdzie umieścić pytanie o Mitsu Space Stara? Bo nie ma takiego podforum jak "Chcę kupić Space Stara" | Nie ma działu, ale jest temat :
http://www.mitsubishi-gra...t=19711&start=0
Hubeeert - 04-05-2008, 00:44
cns80 napisał/a: | Nie ma działu | no to będzie dział. Niech stracę.
Anonymous - 04-05-2008, 09:21
Hubeeert napisał/a: | no to będzie dział. |
O mamo, dziękuję
Ten niestety trochę starszy, ale też "jakoś" wygląda...
http://moto.allegro.pl/it...asto_klima.html
Nie znam się na cenach Space Stara, ale jeśli to roczniki 1999 i 2000, to czy cena jest "w normie"? Czy to rzeczywiście roczniki 1999 i 2000? Bo w Niemczech zdaje się podają datę pierwszej rejestracji, a nie produkcji... Nie mam niestety dostępu do kalkulatorów Eurotaxu czy Audatexu... można gdzieś w internecie to sprawdzić?
Pytanie: pomijając auta sprowadzone, czy da się w ASO Mitsubshi sprawdzić historię auta (zakładając, że było serwisowane)? Żeby nie wdepnąć w jakąś "minę", że np. auto w zeszłym roku miało 100000 km, a w tym ma 80000...
J.
PS. Czy koszt sprawdzenia auta (przed kupnem) w ASO Mitsu to około 300 zł? Czy w zakres tego badania wchodzi sprawdzenie powłoki lakierniczej?
saphire - 04-05-2008, 09:26
Da się jeśli było serwisowane w ASO i ma pieczątki wbite w książkę to po prostu dzwonisz do tego ASO i dogadujesz się z nimi to ci powiedzą o aucie co i jak było robione bo w swoim kompie powinni mieć całą tą historię jednak nie ma tak jak z Toyotą że mają jedną centralną bazę.
Anonymous - 04-05-2008, 09:32
Dzięki Nie wiem, czy dobrze kombinuję, ale wydaje mi się, że auta sprowadzone np. z Niemiec będą miały zawieszenie w lepszym stanie niż auto z Polski... oczywiście pomijam handlarzy, którzy sprzedają często auta po niezłych dzwonach.
Kurczę, jakoś te oba auta wydają mi się strasznie "odpucowane" przed sprzedażą... Ale z drugiej strony Ci Sprzedający nie mają na Allegro negatywnych komentarzy...
J.
PS. Jeśli auto ma np. pieczątki z Niemiec, to pewnie można zadzwonić do tego salonu w Niemczech, tylko czy tak przez telefon coś powiedzą?
Hubeeert - 04-05-2008, 10:23
saphire napisał/a: | pewnie można zadzwonić do tego salonu w Niemczech, tylko czy tak przez telefon coś powiedzą? |
Powinni, ale zwróć uwagę na pieczątki - w Niemczech ASO ma specjalna pieczątkę. Natomiast "rodzimi pomysłowi handlowcy" potrafią wbijać tam pieczątki stacji benzynowych. Np Shell Tankstelle - był taki Colt na Forum.
A tak dla ułatwienia
http://moto.allegro.pl/it...asto_klima.html
Cytat: | 17 900,00 zł
Do końca: 12 dni
(pią 16 maj 2008 20:09:45 CEST)
Sprzedający MIKOLAJ281 (1691)
Lokalizacja Łódź
Koszt przesyłki pokrywa Kupujący
Cena Kup Teraz: 17 900,00 zł
« powrót Program Ochrony Kupujących zapewnia zwrot do 500 zł w przypadku, gdy nie otrzymasz przedmiotu mimo zapłaty lub przedmiot znacznie różni się od opisanego (więcej).
Zobacz jak bezpiecznie kupować.
« powrót
Transport i płatność
Opcje transportu Formy płatności
Odbiór osobisty Wpłata na konto bankowe (płatność z góry) Koszt wysyłki: brak danych
Opis
Rok produkcji 1999
Przebieg [w km] 134000
Pojemność silnika [w cm3] 1800
Moc silnika [w KM] 122
Skrzynia biegów Manualna
Rodzaj paliwa Benzyna
Liczba drzwi 4/5
Stan Używany
Uszkodzony Nie
Wyposażenie ABS, Centralny zamek, Elektryczne lusterka, Elektryczne szyby, Immobilizer, Klimatyzacja, Komputer pokładowy, Lakier metallic, Poduszka powietrzna, Radio+CD, Szyberdach, Wspomaganie kierownicy
Informacje dodatkowe Bezwypadkowy, Serwisowany w ASO, Sprowadzony
MITSUBISHI
SPACE STAR GDI
BEZWYPADKOWY !!!
ORYGINALNY LAKIER !!!
NAJBOGATSZA WERSJA !!!
W TRAKCIE OPŁAT – GOTOWY DO REJESTRACJI
FAKTURA VAT – KUPUJĄCY ZWOLNIONY Z OPŁATY SKARBOWEJ.
Koszt rejestracji 250 zł
UWAGA!!!!! . AUTO SPROWADZONE NA LEGALNĄ UMOWĘ
( NIE IN-BLANCO ZAWIERANĄ NIBY Z NIEMCEM ) !!!!!!!!!.
CENA ZAWIERA WSZELKIE OPŁATY – POZOSTAJE TYLKO REJESTRACJA W URZĘDZIE KOMUNIKACJI..
OPŁACONE :
- PRZEGLĄD „0”
- AKCYZA
- TŁUMACZENIA DOKUMENTÓW
- URZĄD SKARBOWY VAT-25
- RECYKLING
WITAM SERDECZNIE
Posiadam do sprzedania samochód MITSUBISHI sprowadzony 29-04-2008.
Samochód przyjechał na kołach - cały ( nie na lawecie ).
Autko jest w perfekcyjnym stanie technicznym z ważnym niemieckim przeglądem (TUV) .
Dane techniczne:
- rok produkcji 1999
- poj. 1,8 GDI -benzyna- moc- 122 KM --------
- ilość drzwi 5 - van
- przebieg 134 tys. Km – udokumentowany – książka serwisowa – wydruki z przeglądów TUV – przywieszki serwisowe.
- kolor granatowy metalik
Wyposażenie:
- 4 x AIRBAG
- WEBASTO na pilota (ogrzewanie postojowe) !!!
- KLIMATYZACJA
- ABS
- elektryczny szyberdach
- komputer pokładowy
- elektryczne szyby x 4
- elektryczne lusterka
- centralny zamek
- wspomaganie kierownicy
- regulacja kierownicy
- regulacja fotela kierowcy - pełna
- przyciemniane szyby
- przesuwana tylna kanapa
- komplet kluczyków szt 2
- radio CD
- dwa komplety kół z felgami stalowymi lato - zima
Historia samochodu:
Mitsubishi miało dwóch właścicieli.
Pierwszy mężczyzna rocznik 1965 , drugi mężczyzna rocznik 1951
Stan powłoki lakierniczej określam na 99 % sprawności .
Lakier w bardzo dobrym stanie.
Wolny od korozji !!!!!
Samochód po ekspertyzie lakierniczej absolutnie bezwypadkowy !!!
Oryginalny lakier !!!
Stan techniczny auta określam na perfekcyjny –
Układ jezdny 100% sprawności żadnych luzów ani stuków.
Zbieżność idealna tor jazdy prosty.
Amortyzatory bardzo dobre.
Tarcze hamulcowe bez bicia.
Układ wydechowy szczelny bez korozji.
Ogumienie bardzo dobre - zimowe.
Silnik –suchy - zapala idealnie , pracuje równo i cicho.
Obecnie auto bez usterek , nie wymaga wkładu finansowego.
Stan wnętrza bardzo dobry - siedzenia bez przetarć –
Tapicerka czysta - bez uszkodzeń – nie prana - deska rozdzielcza oraz boczki tapicerskie bez uszkodzeń .
IDEALNE AUTO DO SZYBKIEGO PRZEMISZCZANIA SIĘ PO MIEŚCIE A PRZEDE WSZYSTKIM DO DŁUGICH TRAS .
BARDZO WYGODNE WNĘTRZE.
DOSKONAŁY KOMFORT PODRÓŻOWANIA
DYNAMICZNY SILNIK Z MAŁYM APETYTEM NA PALIWO .
WIEM ŻE KUPUJĄC NOWY SAMOCHÓD CZASEM TRZEBA PRZEJECHAĆ WIELE KILOMETRÓW A POTEM OKAZUJE SIĘ ŻE TO CO BYŁO NAPISANE W OGŁOSZENIU TO FIKCJA. DLATEGO JA SPORZĄDZIŁEM TAK SZCZEGÓLOWY OPIS KTÓRY JEST PRAWDZIWY I SZCZERY.
TEL. 501-032-119 |

Anonymous - 04-05-2008, 12:44
No tak, fakt - gdyby ogłoszenie znikło, to ten pierwszy:
http://moto.allegro.pl/it...w_tvnturbo.html
Cytat: | Aktualna cena 16 800,00 zł
Cena Kup Teraz: 16 900,00 zł
Do końca: 1 dzień
(pon 05 maj 2008 17:38:03 CEST)
Sprzedający importaut_eu (45)
Lokalizacja Warszawa
Koszt przesyłki pokrywa Kupujący
Cena Kup Teraz: 16 900,00 zł
Aukcja prywatna
Transport i płatność
Opcje transportu Formy płatności
Odbiór osobisty Inne (szczegóły poniżej)
Dodatkowe informacje o przesyłce i płatności
przy odbiorze
Opis:
Rok produkcji 2000
Przebieg [w km] 147000
Pojemność silnika [w cm3] 1800
Moc silnika [w KM] 122
Skrzynia biegów Manualna
Rodzaj paliwa Benzyna
Typ Hatchback
Liczba drzwi 4/5
Kolor Zielony
Stan Używany
Uszkodzony Nie
Wyposażenie ABS, Centralny zamek, Elektryczne lusterka, Elektryczne szyby, Immobilizer, Klimatyzacja, Komputer pokładowy, Kontrola trakcji, Lakier metallic, Poduszka powietrzna, Radio+CD, Wspomaganie kierownicy
Informacje dodatkowe Bezwypadkowy, Pierwszy właściciel, Serwisowany w ASO
Samochód sprowadzony z Niemiec na kołach, zakupiony od 1 właściciela, ubezpieczony z tablicami oraz ważnym TUV do 2009 roku (niemiecki przegląd techniczny) - można się nim poruszac na czas rejestracji.
Stan techniczny samochodu - IDEALNY - czysty, zadbany. Wszystko w pełni sprawne - samochód nie wymana nakładów finansowych.
Istnieje możliwośc sprawdzenia pojazdu na Okręgowej Stacji Kontrotroli pojazdów.
Do obejrzenia w Warszawie, tel.: 0 601 35-34-98 |
Zastanawia mnie, o co chodzi z tym TVN Turbo - że go pokażą w programie "Na każdą kieszeń"? Że taki super? No to poczekam, nie będę go musiał oglądać, tylko pan redaktor o nim mi poopowiada
J.
PS. A tak serio - Waszym zdaniem któremu z nich powinienem poświęcić uwagę? Skłaniam się jednak ku temu pierwszemu (rocznik 2000 - nowszy...). Czy oprócz tego, że - zapewne - po VIN-ie, można po czymś jeszcze poznać, że to rocznik 2000 a nie 1999? Wewnątrz nie widzę specjalnej różnicy... ale pewnie jakieś drobne są?
|
|
|