Forum ogólne - Lancer X w TVN Turbo - Test 300
karolgt - 05-05-2008, 23:21 Temat postu: Lancer X w TVN Turbo - Test 300 Jutro (6 maja) o 22.15 w programie "Test 300" maja testować nowego Lancera
Robson86 - 05-05-2008, 23:29
karolgt napisał/a: | maja testować nowego Lancera |
dzisiaj juz widzialem w tescie 300 jak porownywali go z Alfa Romeo 159. Oba autka z silnikami diesla z tym ze Alfa o pojemnosci 2,4 ...nie ma jak rownouprawnienie
Pozdroo
karolgt - 05-05-2008, 23:38
Robson86 napisał/a: | karolgt napisał/a: | maja testować nowego Lancera |
dzisiaj juz widzialem w tescie 300 jak porownywali go z Alfa Romeo 159. Oba autka z silnikami diesla z tym ze Alfa o pojemnosci 2,4 ...nie ma jak rownouprawnienie
|
i kto wygrał ?
Robson86 - 05-05-2008, 23:48
wiesz co ogladalem od gdzies 12tej minutu, w kategorii poza miastem Lancer za wszechstronnosc a w kategorii autostrady czy jakos tak 159 za pewnosc prowadzenia wiekszy rozstaw osi itp
ale najlepsze bylo jak porownywali utrate wartosci
159:
1rok 45%
2rok 52% (chyba)
3rok 60,2%
Lancer:
1rok 34%
2rok 39%
3rok 45%
(dane nie pamietam czy do konca idealne ale blisko jak cos)
Pozdroo
Anonymous - 08-05-2008, 13:32
Lancer byl tanszy w serwisowaniu o polowe . mial lepsze spalanie , lepiej sie prowadzil no i ogolnie raczej wygral .
Do minusow Lancera dodali kiepskiej jakosci elementy wykonczenia i jeszcze cos ale nie pamietam co to bylo
major - 08-05-2008, 21:05
do minusów dorzucili jeszcze trrbodziurę
nabassu - 11-05-2008, 00:29
co tu duzo mowic, japonskie wnetrze auta do wloskiego dzieli przepasc raczej. (patrz lopatki przeciwsloneczne w galach v6 ok.2000r)
Anonymous - 12-05-2008, 08:18
sory ale lancer nowy to już pełna wieś. Kiedyś na hasło "patrz jedzie lancer" każdy czekał na sportowe auto z łądnym wydeszkiem natomiat teraz to auto jest robione pod publike czyli standardowy rodzinny sedan. Moim skromnym zdaniem masakra To już nie jest ten lancer co kiedyś
nabassu - 12-05-2008, 08:58
bo to nie jest lancer tylko galant fortis. tylko chyba w europie sie utarlo ze to lancer.
Juiceman - 12-05-2008, 09:07
TroyaN napisał/a: | sory ale lancer nowy to już pełna wieś. Kiedyś na hasło "patrz jedzie lancer" każdy czekał na sportowe auto z łądnym wydeszkiem natomiat teraz to auto jest robione pod publike czyli standardowy rodzinny sedan. Moim skromnym zdaniem masakra To już nie jest ten lancer co kiedyś |
nabassu napisał/a: | bo to nie jest lancer tylko galant fortis. tylko chyba w europie sie utarlo ze to lancer. |
TroyaN ale jak przejedzie Ci Evo;] to jest jazda xD
akbi - 12-05-2008, 13:12
TroyaN napisał/a: | sory ale lancer nowy to już pełna wieś. Kiedyś na hasło "patrz jedzie lancer" każdy czekał na sportowe auto z łądnym wydeszkiem natomiat teraz to auto jest robione pod publike czyli standardowy rodzinny sedan. Moim skromnym zdaniem masakra To już nie jest ten lancer co kiedyś |
chyba mylisz wersje Lancera cywilnego z Lancerem Evolution ... taki podział jest od zawsze (tzn odkąd powstał Lancer Evo)
nabassu napisał/a: | bo to nie jest lancer tylko galant fortis. tylko chyba w europie sie utarlo ze to lancer. |
ciekawie piszesz ...a masz coś na poparcie swych słów??
Bo z tego co wiem, to w Japonii, USA i Europie, auto o symbolu CY to Lancer.
Juiceman - 12-05-2008, 14:16
akbi napisał/a: |
ciekawie piszesz ...a masz coś na poparcie swych słów??
Bo z tego co wiem, to w Japonii, USA i Europie, auto o symbolu CY to Lancer. |
Wyręczę kolegę:
Galant Fortis
No i porownanie lancera i fortisa :
Fortis vs Evo
akbi - 12-05-2008, 14:48
Juiceman napisał/a: | Wyręczę kolegę:
Galant Fortis |
chciałem coś konkretnego ... np katalog MMC Galanta Fortisa ... lub jakąś oficjalną informację wypuszczoną przez MMC
Juiceman napisał/a: | No i porownanie lancera i fortisa :
Fortis vs Evo |
to artykuł sprzed ponad roku ...gdy jeszcze były tylko koncepty
ja dla porównania mam inne fotki Galanta ... oczywiście na dzień dzisiejszy też za wiele nie mówiące:
http://www.netcarshow.com/mitsubishi/2009-galant/
mam tylko nadzieję, że tak naprawdę będzie wyglądał inaczej
Juiceman - 12-05-2008, 15:38
Z katalogów udało mi się tylko wygrzebać iż Lancer występuje tylko w Japonii pod nazwą Galant Fortis. W Usa niby lancer i lancer evo....
michaello - 14-05-2008, 13:50
Galant fortis w calej krasie + smieszne (dzwiekowo) filmiki.
http://www.mitsubishi-mot...rtis/index.html
|
|
|