To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Wypadki - ku przestrodze z UK

Morfi - 05-05-2008, 23:33

http://pl.youtube.com/watch?v=sxjocYbbdsk ktos je wszystkie połączył i dodał lekkie komentarze ku przestrodze :(
Anonymous - 11-05-2008, 15:47

Daje do myślenia :!: :!: :!:
siwek - 11-05-2008, 23:24

bardzo dobre i myśle że wiekszość po obejrzeniu bedzie jezdziło roztropniej...

szkoda tylko że nie puszczaja takich reklam w tv :doubt:

Hubeeert - 11-05-2008, 23:49

siwek napisał/a:
szkoda tylko że nie puszczaja takich reklam w tv

Alez puszczają. Tyle, że w UK.

Anonymous - 12-05-2008, 08:15

niestety i tak wszyscy się nie nauczą. Jak ktoś nie umie jeżdzić niech wali po drzewach lub rowach a nie po innych autach.

1. Szybkość i brawura. Jechałem rok temu nad morze. Wybrałem na navi nakrótszą trasę i wlokło mnie polnymi drogami. Najpierw wyprzedziło mnie auto a potem z naprzeciwka widziałem tylko jak golf 2 zjeżdzą na pobocze przy sporej prędkości. Próbował wskoczyć spowrotem na asfalt ale był wylany na wysokości około 7 cm. Podbiło mu koła i przeleciał bokiem dosłownie przedemną. Miejscem W gdzie w aucie sa lampki oświetlania wnętrza trafił w drzewo. Gdyby trafił 3 cm dalej jemu i jego dziewczynie zmiażdżyłoby głowy. ZAparkowaliśmy na szybkiego auto w rowie i polecieliśmy ich wyciagać. Dziewczyna złamana noga gość nic. Jak dzwoniłem po karetkę to gość mówił żeby nie wzywać bo niedaleko mieszka itp ale dziewzyna była pokrwawiona i nieprzytomna. Przeyjechałą karetka i policja. Widziałem że gość za ostro szedł i była to ewidentnie jego wina ale już nic nie chciałem mówić. To nie szybkość i brawura tylko brak wyobrażni. Nigdy nie mozesz być pewien co zobaczysz za zakretem a tymbardziej na wąskiej bocznej drodze. Trochę wyobrażni. Jak już ktoś chce zap......ać niech jedzie sobie sam po drodze gdzie nic nie jeżdzi i wali po drzewach. Takie moje zdanie

2. Pasy. Nie wiem co o tym myśleć. W miejscowości położonej 7 km ode mnie 4 chłopaków jechało autem. Trafili przy dużej prędkośi w drzewo i o dziwko przeżył tylko chłopak który nie miał pasów. Wyskoczył przez szybe.

3. Jazda po pijaku. Nie będę się wypowiadał bo straciłem kiedyś za to prawko. Dużo mnie to nauczyło. W takiej chwili człowiek nie zdaje sobie sprawy z tego że może zrobić komuś krzywde. Sądzi że funkcjonuje tak samo jak normalnie a niestety jego reakcja jest dużo wolniejsza

Anonymous - 12-05-2008, 08:18

Cytat:

Ja bym tego reklamą nie nazwał. Raczej ostrzeżeniem. Albo działaniem prewencyjnym. Jest taka strona o skutkach wypadków ale linka nie podam bo zdjęcia są zbyt mocne. Obejrzałem tylko raz, ale od tamtej pory noga czasem lekko z gazu. :wink:

siwek - 12-05-2008, 08:36

Zorro123 napisał/a:
Cytat:

Ja bym tego reklamą nie nazwał. Raczej ostrzeżeniem. Albo działaniem prewencyjnym. Jest taka strona o skutkach wypadków ale linka nie podam bo zdjęcia są zbyt mocne. Obejrzałem tylko raz, ale od tamtej pory noga czasem lekko z gazu. :wink:

zwał jak zwał ale myśle że po obejrzeniu tego wiele osób by zdjęło noge z gazu i zaczęło jezdzić z wyobraznią

a skoro juz napisałeś to podaj linka :mrgreen: ok? albo wyślij na PW

Juiceman - 12-05-2008, 09:10

siwek napisał/a:

a skoro juz napisałeś to podaj linka :mrgreen: ok? albo wyślij na PW

me2

siwek - 12-05-2008, 09:14

ostrzegam że to naprawde mocne zdjęcia.... oglądałem i.....
Mi - 12-05-2008, 10:07

to ja też chce je zobaczyć.
kiedys pamiętam nawet była strona ze zdjęciami z wypadków, zarówno samochodowych jak i motocyklowych, obejrzałam połowe, potem miałam odruch wymiotny. Strone zlikwidowali za zbyt drastyczną treść.

Juiceman - 12-05-2008, 14:15

EEEEE.... stare zdjecia z rottena nic nowego. Podziwiam Tych strazakow... .
Hubeeert - 12-05-2008, 20:45

TroyaN napisał/a:
2. Pasy. Nie wiem co o tym myśleć. W miejscowości położonej 7 km ode mnie 4 chłopaków jechało autem. Trafili przy dużej prędkośi w drzewo i o dziwko przeżył tylko chłopak który nie miał pasów. Wyskoczył przez szybe.

Problem polega na tym, że tylko o takich przypadkach słychać. Codzienne przypadki śmierci z powodu niezapięcia pasów i przezycia z powodu ich zapięcia nie robia sensacji bo to jest codziennie.
I wiesz co? Niektórzy nawet w Lotto wygrywają :D

siwek - 12-05-2008, 21:24

Hubeeert napisał/a:
I wiesz co? Niektórzy nawet w Lotto wygrywają

he he idealne porównanie :wink:

i święta racja Hubeeert,

Anonymous - 13-05-2008, 07:36

:) gdzie ten link? :)
Anonymous - 19-05-2008, 17:56
Temat postu: Kierowco! Nie bądź bezmyślny!
Myślę że fajny filmik i powinno się go puszczać na wszystkich kursach nauki jazdy...
Myślę że także w szkołach powinien być puszczany (np liceum)

Bezmyślny kierowco

Trochę ostry ale realny.....................................