To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Schemat elektryczny drzwi przednich lewych...

Anonymous - 06-05-2008, 17:13
Temat postu: Schemat elektryczny drzwi przednich lewych...
chodzi mi o to ze posiadam całą wiązke elektryczna i mechanizm podnoszenia szyb do przednich drzwi do Carismy rok 98, silnik 1.8 GDI... i chcialbym sprawdzic czy jest ona sprawna przed sprzedaniem (głównie mechanizm podnoszenia szyby) czy ma ktoś może schemat elektryczny tej instalacji? lub wie w jaki sposob mozna latwo sprawdzic jej poprawnosc?
kielurkk - 06-05-2008, 22:22

schematu nie mam ale możesz sprawdzić tak:
możesz "przedzwonić" miernikiem przewody sprawdzając czy nie są przerwane lub zwarte. do silnika mechanizmu idzie dwa przewody podłacz tam 12 V i bedziesz wiedział czy działa pózniej zamień bieguny i bedziesz wiedział czy działa góra i dół w podnoszeniu szyby

Anonymous - 07-05-2008, 14:28

wlasnie chodzi o to ze mam kompletne kostki... i nie chce ich demontowac, zeby odlaczac przewody i sprawdzac pod 12V :/ myslalem ze moze ma ktos schemat... to bym wiedzial pod ktore bolce w kostce podlaczyc napiecie...
apikus - 07-05-2008, 17:17

A w Downloads szukałeś? jest cała elektryka Carismy.
Chooper - 07-05-2008, 18:40

w service manualu jak dobrze poszukasz a "Interior" to znajdziesz schematy kostek od szyb etc.
grzesiopol - 08-05-2008, 15:41

SIMSONalfa, Masz sedan czy hatchback, drzwi na pilota czy bez? Czy to jest ta sama wiazka co do centralnego zamka?
Tu masz linka do instalacji Carisma 1998
http://rapidshare.com/fil...ktryka.rar.html

z tego pliku PHDE9501-B_CARISMA_98_ELECTRICAL_WIRING_(except_GDI).pdf - strona 151 do 164

lub jak chcesz inną instalacje to zobacz tutaj
http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=3448

Anonymous - 14-05-2008, 15:54

Hatchback... pilot jest :) wiazka ta sama co do centralnego... bo mam cala instalacje kompletna do drzwi... :) schematy napewno pomoga... jutro bede sprawdzal :) DZIEKI WIELKIE
grzesiopol - 30-05-2008, 12:56

Na zdrowie niech ci będzie. Daj znać jak tam wyniki naprawy.