To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Galant E3xA i starsze - [E3x 88-92] Numer/ Kod Farby

PAVEU - 06-05-2008, 19:36
Temat postu: [E3x 88-92] Numer/ Kod Farby
Witam. chce prysnac zderzak kolorem taki jaki mam i tu pojawia sie pytanie. Czy to co jest w ksiazce serwisowej napisane : "FarbCode: H52" (grafit metalik) to jest ten kod po ktorym dobiora mi odpowiedni odcien czy lepiej isc z jakims elementem zeby sami zobaczyli/dopasowali ?

pozdrawiam!

swinks_UK - 06-05-2008, 20:04

To jest pewnie ten kod, powinien być jeszcze na tabliczce znamionowej od spodu maski, albo ¶ciance grodziowej, albo przedniej belce (w którym¶ z tych trzech miejsc szukaj).
Ale na twoim miejscu poszedłbym z elementem do dobrania koloru - wiek, wypłowienie, itp. ¦wieża farba może mieć potem inny odcień. Poza tym robisz zderzak, a na plastiku farby przybieraj± trochę inny odcień niż na metalu, więc trzeba się bardziej przyłożyć do malowania.

Michal4133 - 10-05-2008, 14:56

po kodzie oni zrobia ci farbe ale jak swinks napisal to nie bedzie ten sam kolor wiec do dokladnego dobrania jest jeszcze cieniowanie jego itd. znajdz lepiej dobry zaklad bo z tego co wiem to wiele zakladow robi fuszerke, niby z daleka ten sam kolor ale z bliska jak sie przyjzysz pod roznymi kontami i przy roznym swietle to nie to co chcesz (metameryzm) ogolnie grafit nie powinien byc trudnym kolorem do zrobienia, wiem bo zajmuje sie koloryzowaniem farb, ale nie na samochody, na duze powierzchnie metalowe np. budynki, dachy itp
PAVEU - 12-05-2008, 14:25

Ok dzieki, wezme wykrece klapke od paliwa i sie z nia bujne;) pozdrawiam!