[XX-92]Galant E3xA i starsze - [E32A 1.8] JAk podłaczyć automatyczny wyłacznik świateł...
max_maximus - 09-05-2008, 11:23 Temat postu: [E32A 1.8] JAk podłaczyć automatyczny wyłacznik świateł... Witam. Zakupiłem autom. wyłacznik świateł. Elektryk sam. powiedział mi że nie darady podłaczyć do mojego galanta, bo będą sie tylko zapalać przednie lampy, czyli reflektory...Czy to prawda...?
Na istrukcji pisze:
Czerwony podłacz do oryginalnego przewodu zasilającego (+) świateł mijania, czarny podłacz do uziemienia(-), zielony podłacz do stacyjki, niebieski i żółty podłacz do przewodów biegnących do lamp (oryginalny włacznik świateł) ...Proszę o pomoc , jak to zrobić w moim galancie sedan 91 1,8
Ponizej link do tego wyłacznika
www.wrzuta.pl/obraz/1BCBmKMHAN/
Czy nikt nie wie jak to podłączyc?
Darou - 05-11-2009, 08:56
Witam, poradziłeś sobie z tym problemem?Ja zastanawiam się czy też nie zamontować sobie taki włącznik/wyłącznik świateł. Napisz proszę jaki jest efekt. Pozdrawiam
Serek - 16-11-2009, 10:44
Skoro już temat odgrzany...wystarczy podpiąć to urządzenie pod kierownicą, przy stacyjce, gdzie są wszystkie potrzebne przewody. Elektryk się myli. Po przekręceniu w pozycję zapalonych świateł zapalają się lampy z przodu (postojowe, mijania) i z tyłu. Należy odnaleźć te, które odpowiadają za lampy mijania (są jeszcze postojówki, drogowe).
Darou - 16-11-2009, 12:56
Dzięki Serek, muszę sobie coś takiego podłączyć. Raz miałem taką sytuację, że zapomniałem wyłączyć światła - konsekwencje są znane! Pozdrawiam.
|
|
|