| 

| Carisma - Ogólne - Lampy przednie z Cari do Cari?????

Anonymous - 10-05-2008, 12:14
 Temat postu: Lampy przednie z Cari do Cari?????
 Lampy przednie (czarne klosze) z Cari po lifcie do Cari przed liftem???? Czy ktoś tego kiedys próbował??? Mam taką koncepcję lecz nie wiem czy to jest wykonalne (przy niewielkim nakładzie pracy)
   Chooper - 10-05-2008, 13:39

do wymiany cały przód (błotniki, maska, zderzak) bo lampy nie pasują.
 Matejko - 10-05-2008, 14:17

blotniki zostaja
 Anonymous - 11-05-2008, 07:52

myślałem że troszkę łatwiej będzie Anonymous - 11-05-2008, 09:15

| Matejko napisał/a: |  	  | blotniki zostaja | 
 no coś ty, błotniki albo do przespawania, albo do wymiany na nowsze bo lampy mają inne krzywizny.
 Do tego dochodzi podcinanie gumówką wzmocnienia czołowego wokół osadzenia reflektorów i przeróbka kierunkowskazów w reflektorach i mocowań. Zabawa jest.
 Matejko - 11-05-2008, 10:27

a mnie inny gosc mowil ze blotniki to tylko wycial dojscie do kierunku bo takto luk pod swiatla pasowal i nic nie robil
 gulgulq - 11-05-2008, 11:00

tylko czy jest sens
   w Cari przed liftem lampy sa o niebo lepsze niz te z czarnymi kloszami
 Anonymous - 11-05-2008, 19:24

| Matejko napisał/a: |  	  | a mnie inny gosc mowil ze blotniki to tylko wycial dojscie do kierunku bo takto luk pod swiatla pasowal i nic nie robil | 
 No to Ci bajki wcisnął. Jak u siebie robiłem te światła i bez spawania obydwu błotników po prostu nie dało rady.

| gulgulq napisał/a: |  	  | tylko czy jest sens   w Cari przed liftem lampy sa o niebo lepsze niz te z czarnymi kloszami
 | 
 hmmmm, no ja nie wiem czy starsze szklane reflektory z prążkami są lepsze od kapitalnych nowych świateł z przezroczyściutkim plasticzkiem i ślicznym chromowo-czarnym środkiem. Ale to tylko moja opinia.
 saphire - 11-05-2008, 19:29

Chyba że przód z Cari po lifcie weźmiesz wraz ze światłami i błotnikami i resztą maneli...
 gulgulq - 12-05-2008, 06:17

| Geloo_Jedi napisał/a: |  	  | hmmmm, no ja nie wiem czy starsze szklane reflektory z prążkami są lepsze od kapitalnych nowych świateł z przezroczyściutkim plasticzkiem i ślicznym chromowo-czarnym środkiem. Ale to tylko moja opinia.
 | 

wygladowo moze sa fajniejsze ale jakosc swiecenie bez porownania - w satrszych daje duzo lepsze rozproszenie swiatla - mam porownanie na starej i nowej
   Anonymous - 12-05-2008, 10:29

| gulgulq napisał/a: |  	  | wygladowo moze sa fajniejsze ale jakosc swiecenie bez porownania - w satrszych daje duzo lepsze rozproszenie swiatla | 
 To moga byc gorsze swiatla niz w carismie przed liftem?
   Anonymous - 12-05-2008, 10:47

| dylson napisał/a: |  	  |  	  | gulgulq napisał/a: |  	  | wygladowo moze sa fajniejsze ale jakosc swiecenie bez porownania - w satrszych daje duzo lepsze rozproszenie swiatla | 
 To moga byc gorsze swiatla niz w carismie przed liftem?
   | 
 U mnie reflektory z pierwszego modelu świeciły beznadziejnie, i z tego co pamiętam to dużo osób na tym forum ma podobnie, zakładałem nawet żarówki 90/100 i też niewiele pomagało. Dopiero jak zmieniłem reflektory na te z nowszego modelu to moja Carisma normalnie oświetla drogę.
 Więc jak dla mnie nowsze lampy o niebo lepiej oświetlają drogę niż stare reflektory.
 Anonymous - 14-05-2008, 17:00

| gulgulq napisał/a: |  	  | tylko czy jest sens   w Cari przed liftem lampy sa o niebo lepsze niz te z czarnymi kloszami
 | 

No właśnie ja bym się z tym nie zgodził bo moje świecą luchutko i dla tego myślałem nad zmianą. A jak już zmieniać to raczej na cos co przynajmniej jest efektowne nawet jakby miały tylko troszkę lepiej świecić:] ps. niechciał bym obrażać mojej Cari ale w mojej starej favoritce światła lepiej świeciły
   Anonymous - 14-05-2008, 21:12

Może nie na temat, ale ja u siebie wymienilem stare reflektory (97) na nowe, zamienniki (chyba DEPO).

I jestem zachwycony jasnoscia, bez porownania! Polecam taki zabieg
   pawel-krol - 14-05-2008, 21:23

a próbowal ktoś montować ksenony w swojej cari?

|  | 
 |  |