To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - Lampy przednie z Cari do Cari?????

Anonymous - 10-05-2008, 13:14
Temat postu: Lampy przednie z Cari do Cari?????
Lampy przednie (czarne klosze) z Cari po lifcie do Cari przed liftem???? Czy ktoś tego kiedys próbował??? Mam taką koncepcję lecz nie wiem czy to jest wykonalne (przy niewielkim nakładzie pracy) :rolleyes:
Chooper - 10-05-2008, 14:39

do wymiany cały przód (błotniki, maska, zderzak) bo lampy nie pasują.
Matejko - 10-05-2008, 15:17

blotniki zostaja
Anonymous - 11-05-2008, 08:52

:cry: :cry: myślałem że troszkę łatwiej będzie
Anonymous - 11-05-2008, 10:15

Matejko napisał/a:
blotniki zostaja

no coś ty, błotniki albo do przespawania, albo do wymiany na nowsze bo lampy mają inne krzywizny.
Do tego dochodzi podcinanie gumówką wzmocnienia czołowego wokół osadzenia reflektorów i przeróbka kierunkowskazów w reflektorach i mocowań. Zabawa jest.

Matejko - 11-05-2008, 11:27

a mnie inny gosc mowil ze blotniki to tylko wycial dojscie do kierunku bo takto luk pod swiatla pasowal i nic nie robil
gulgulq - 11-05-2008, 12:00

tylko czy jest sens ;)
w Cari przed liftem lampy sa o niebo lepsze niz te z czarnymi kloszami

Anonymous - 11-05-2008, 20:24

Matejko napisał/a:
a mnie inny gosc mowil ze blotniki to tylko wycial dojscie do kierunku bo takto luk pod swiatla pasowal i nic nie robil

No to Ci bajki wcisnął. Jak u siebie robiłem te światła i bez spawania obydwu błotników po prostu nie dało rady.
gulgulq napisał/a:
tylko czy jest sens ;)

hmmmm, no ja nie wiem czy starsze szklane reflektory z prążkami są lepsze od kapitalnych nowych świateł z przezroczyściutkim plasticzkiem i ślicznym chromowo-czarnym środkiem. Ale to tylko moja opinia.

saphire - 11-05-2008, 20:29

Chyba że przód z Cari po lifcie weźmiesz wraz ze światłami i błotnikami i resztą maneli...
gulgulq - 12-05-2008, 07:17

Geloo_Jedi napisał/a:

hmmmm, no ja nie wiem czy starsze szklane reflektory z prążkami są lepsze od kapitalnych nowych świateł z przezroczyściutkim plasticzkiem i ślicznym chromowo-czarnym środkiem. Ale to tylko moja opinia.

wygladowo moze sa fajniejsze ale jakosc swiecenie bez porownania - w satrszych daje duzo lepsze rozproszenie swiatla - mam porownanie na starej i nowej :)

Anonymous - 12-05-2008, 11:29

gulgulq napisał/a:
wygladowo moze sa fajniejsze ale jakosc swiecenie bez porownania - w satrszych daje duzo lepsze rozproszenie swiatla

To moga byc gorsze swiatla niz w carismie przed liftem? :shock:

Anonymous - 12-05-2008, 11:47

dylson napisał/a:
gulgulq napisał/a:
wygladowo moze sa fajniejsze ale jakosc swiecenie bez porownania - w satrszych daje duzo lepsze rozproszenie swiatla

To moga byc gorsze swiatla niz w carismie przed liftem? :shock:

U mnie reflektory z pierwszego modelu świeciły beznadziejnie, i z tego co pamiętam to dużo osób na tym forum ma podobnie, zakładałem nawet żarówki 90/100 i też niewiele pomagało. Dopiero jak zmieniłem reflektory na te z nowszego modelu to moja Carisma normalnie oświetla drogę.
Więc jak dla mnie nowsze lampy o niebo lepiej oświetlają drogę niż stare reflektory.

Anonymous - 14-05-2008, 18:00

gulgulq napisał/a:
tylko czy jest sens ;)

No właśnie ja bym się z tym nie zgodził bo moje świecą luchutko i dla tego myślałem nad zmianą. A jak już zmieniać to raczej na cos co przynajmniej jest efektowne nawet jakby miały tylko troszkę lepiej świecić:] ps. niechciał bym obrażać mojej Cari ale w mojej starej favoritce światła lepiej świeciły :cry:

Anonymous - 14-05-2008, 22:12

Może nie na temat, ale ja u siebie wymienilem stare reflektory (97) na nowe, zamienniki (chyba DEPO).

I jestem zachwycony jasnoscia, bez porownania! Polecam taki zabieg 8)

pawel-krol - 14-05-2008, 22:23

a próbowal ktoś montować ksenony w swojej cari?