To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Galant E3xA i starsze - crash test galanta E32A

Anonymous - 11-05-2008, 18:13
Temat postu: crash test galanta E32A
witam, czy ktoś wie gdzie mozna znalezc zdjecia/film z crash testu gala E32A?

bo to co zostaje z nastepnej generacji to dramat :-X
z gory dzieki za pomoc

Anonymous - 11-05-2008, 21:12

teraz tak sie robi samochody ze nadaja sie na zlom po konkretniejszym dzwonie , poprostu cala energia zostaje pochlonieta przez pojazd , ale za to bezpieczenstwo kierowcy i pasazerow jest wiele wiele lepsze. A co do crashtestu E32a to chetnie bym zobaczyl bo sam nim jezdze ;)
Hubeeert - 11-05-2008, 21:49

Galant EAxA

Galant E5xa

jacek11 - 12-05-2008, 17:46

Jestem przerażony :shock:
E5 wygląda tragicznie. :!:
Mogło by się wydawać że to takie mocne auto :(

[ Dodano: 12-05-2008, 17:47 ]
EA stanowczo lepiej.

xor - 13-05-2008, 11:52

EAx to test standardowy (bodaj 50 czy 60km/h), frontalne zderzenie ze ścianą

A5x to zupełnie inna broszka (pisze na początku filmika) :
kąt zderzenia 30 stopni
55% nachodzenia pojazdów
105.6km/h
...

czarnuch23 - 13-05-2008, 12:22

fajnie extra pokazali jak pogniotlo sie autko.. ale nie podali obrazen jakie odniusl by kierowca.. czasami im wiecej sie gniecie tym lepiej bo energia sie rozchodzi... szkoda ze wlansie nie ma wnioskow tylko same zdjecia "szrota" tego typu zdjecia mozna obejzec na kazdym szrocie.. i czasami nawet dowiebmy sie jakie obrazenia mial kierowca.... a tu nic...
Anonymous - 23-05-2008, 23:11

niestety, japońce robili super auta pod względem technicznym ale papierowe, poszukajcie sobie crasha civica z 92 roku albo innej corolli z tego rocznika, masssakra, osobscie znam te auta -jezeli chodzi o awaryjnośc itp -suuuper ale bezpieczenswo-cienizna-to sie oczywicie zmieniło, dzisiejsze auta japońskie to prawie liderzy pod tym wzgledem-Toyota-ale z jakoscią gorzej.... cuż życie
Morfi - 24-05-2008, 11:04

Standardowy to 64km/h w betonową ściane. Carisma sprzed liftu ma tylko 2 gwiazdki nawet nie chce widziec jak wygląda po takim uderzeniu :(
Ja tam nigdy nie patrzyłem na takie sprawy i patrzec nie bede.
Jestem jedynie ciekaw jak takie testy miały by się w samochodach 10 letnich.
Bo wątpie że Renault Megane które jako nowe miało 5 gwiazdek, po 10 latach uzytkowania dalej bedzie tak pieknie wygladać.
Zderzenie 10 letniej Carismy z Reanult Megane chciałbym zobaczyć. Moze nie bedzie tak źle :wink:

Krzyzak - 24-05-2008, 11:32

Morfi napisał/a:
Zderzenie 10 letniej Carismy z Reanult Megane chciałbym zobaczyć. Moze nie bedzie tak źle :wink:

widzialem juz po fakcie zderzenie 5 gwiazdkowej nowej laguny i 10 letniego mercedesa klasy c - w lagunie 3 trupy w mercu wszyscy cali
zderzenie czolowe

o kant d..y takie testy...

Anonymous - 10-07-2008, 19:20

Grunt to masa pojazdu przy czołówce z innym autkiem.
Kiedyś widziałem jakieś statsy i wynikało z nich że przy zderzeniu (nie pamiętam prędkości ale jakaś konkret była) samochodu warzącego 1,5 T z jakimś malczykiem który waży 800 kg wychodzi tak że o 70% większą szansę na przeżycie mają Ci z dużego.