To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS ALL] [KOŁA] Rozmiar nakrętek do oryginalnych felg

Anonymous - 12-05-2008, 17:53
Temat postu: [MSS ALL] [KOŁA] Rozmiar nakrętek do oryginalnych felg
słuchajcie. mam problem. zamówiłem oryginalne alufelgi do mojego MSS i jest problem, gdyż nie mam nakrętek i nie wiem jakie parametry powinny mieć te nakrętki. znalazłem dwa rozmiary i nie wiem czy którykolwiek z nich jest prawidłowy.

M12x1,25 lub M12x1,5

pomóżcie!

cns80 - 13-05-2008, 08:00

Firma z tego tematu oprócz produkcji nakrętek zabezpieczających produkuje też zwykłe, po kilka złotych za sztukę. Może do nich zadzwoń:
http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=22858

Anonymous - 14-05-2008, 08:44

Witam,

Niedawno miałem ten sam problem i na pewno są to nakrętki o rozmiarze M12x1,5 L-37MM hex 21 pełne , które udało mi się kupić na allegro ale są podpisane jako nakrętki do toyoty i nissana jednak są idealnie pasujące do MSS , no i cena jak najbardziej odpowiednia bo 6pln za sztuke a w sklepach proponowali mi za 16-20 pln za sztuke:))

Ja będziesz chciał to odszukam dokładne namiary na tą firmę i aukcje.

Pozdrawiam,

Anonymous - 14-05-2008, 23:42

dzięki za informacje :)

zamówiłem już nakrętki o podanym przez Ciebie rozmiarze.
w sklepach u mnie w ogóle nie mieli takich nakrętek :P jak powiedziałem że chcę zakryte nakrętki to mówili ok, ale jak dodałem że do mitsubishi to od razu padło "nie" :D

jeszcze raz dziękuję
pozdrawiam !

Anonymous - 21-05-2008, 22:33

Zakupiłem na allegro nakrętki do alusów oryginalnych mitsubishi, z tym że one są z połyskiem, a felgi które mam są aluminiowe bez połysku, nie wiecie jak to będzie wyglądało, bo nakrętki dzisiaj przyszły a aluski u rodziców na działce i się martwię, że będzie trochę wiocha.
Ewentualnie nie wiecie gdzie za przystępną cenę kupię nakrętki matowe, na szczęście mogę je zwrócić i może trzeba będzie kupić inne, a na allegro nie widzę matowych.

Anonymous - 23-05-2008, 20:07

mój ojciec ma fabrycznie tak w L200, czyli nakrętki połysk, a felgi mat i wygląda bardzo dobrze, wiochy nie ma :)
Anonymous - 23-05-2008, 21:52

Dzisiaj wymieniłem i jest OK, a autko z aluskami to zupełnie inny samochód.
Anonymous - 27-05-2008, 22:55

a jakie aluski założyłeś? możesz jakieś zdjęcie wrzucić ?