To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Galant E3xA i starsze - problem z biegoami:(

Anonymous - 13-05-2008, 17:05
Temat postu: problem z biegoami:(
Witam wszystkich.Mam taki problem z moim Misiem ze straciły mi sie dzis biegi,problem jest taki ze jak zapale samochód i chce wrzucic jakikolwiek bieg to lipa.Normalnie na zapalonym silniku bez wciskania sprzegła wrzucam kazdy bieg po kolei i nic autko stoi w miejscu,patrzyłem na ciegna ale wszystko jest ok..Jaka jest tego przyczyna i co to mogło sie zpieprzyc,czy to jest kosztowna impreza?Pomózcie!!Pozdrawiam Tomek...
Maretzky85 - 13-05-2008, 21:26

Może po prostu sprzęgło się skończyło ...
Anonymous - 13-05-2008, 21:40

nie wiedzialem ze w taki sposób sie dzieje jak sprzeglo nawali..oddam do mechanika to bende wiedzial na pewno.a mam takie pytanie jeszcze jezeli to padlo sprzeglo to jakiej firmy jest dobre do gala???i jakie polecicie kupic????
Anonymous - 14-05-2008, 13:10

Musiała by się tarcza rozlecieć żeby wcale nie przenosić napędu do skrzyni. Druga możliwość to np pęknięcie wałka sprzęgłowego. Nic nie hałasuje? Nie było słychać jakiegoś łupnięcia zanim to się stało?
Anonymous - 14-05-2008, 18:06

nie było nic słychac,poprostu jechałem chciałem 5 wrzucic i wrzuciłem ale jusz nie było biegu.
Zatrzymałem sie i jusz nie ruszyłem,brat mnie zciagnoł na linie pod dom.A ile morze kosztowac taki wałek sprzegłowy??

[ Dodano: 14-05-2008, 19:07 ]
aha i nic nie hałasuje,wszystko jest ok.silnik pracuje idealnie wszystko jest ok oprócz tycg biegów

Maretzky85 - 14-05-2008, 21:03

Cytat:
Musiała by się tarcza rozlecieć żeby wcale nie przenosić napędu do skrzyni. Druga możliwość to np pęknięcie wałka sprzęgłowego.

W zasadzie to masz rację, ale pewnie jest sporo możliwości okołosprzęgłowych ;)
Dociski czy inne takie (nie znam się na tyle)